Çevre

RES’lere karşı RESTİVAL düzenlecek

Çevreciler, son yıllarda İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde artan RES’lere karşı kamuoyunu bilinçlendirmek için festival havasında geçecek doğa şenlikleri düzenleme kararı aldı.

28 Mart 2016 Saat: 14:59
RES’lere karşı RESTİVAL düzenlecek
RES’lere karşı RESTİVAL düzenlecek

 

Ege bölgesinde mantar gibi artan RES’ler (Rüzgar Enerji Santralleri), köylerin yaşam alanlarına yakınlığı, zaman zaman Urla Ovacık gibi yerlerde ise ormanlık alanlarına içine binlerce ağacın kesilerek yapılması çevrecilerin tepkisine neden oluyor. Karaburun Kent Konseyi çevrecilerin bir araya geldiği ve 19-20 Mart tarihlerinde iki gün süren konsey Karaburun RES Çalıştay’ında ilginç bir konu tartışıldı. Bahar’da RES’lere karşı RESTİVAL yapılması konuşuldu.

FESTİVAL DEĞİL RESTİVAL
Ege Çevre ve Kültür Platformu ile Karaburun Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın katıldığı, TMMOB (Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği), ÇEHAV (Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları) gibi STK’ların katılımcısı olarak gerçekleşen Karaburun RES Çalıştay’ında çevreci Esen Fatma Kabadayı Whiting,“Yaşam alanlarımızın içine kadar giren, ormanlarımızı kamu yararı adı altında rant adına yok eden RES’lere karşı Çeşme’de ya da Karaburun’da biz de festivale benzer Restival yapalım” şeklinde öneri de bulundu.

RESTİVALİN TOPLANTISI
Çevre aktivisti Kabadayı, İzmir’in ilçelerinden, çevre illerden gelecek olan çevrecilerin biraraya gelerek yaşam alanlarının önemi, doğanın korunması, akademisyenlerin, sanatçıların biraraya geleceği festivale benzer RESTİVAL olarak yapılmasının önemli olacağına dikkat çekti. Karaburun Belediye salonunda konuşulan ve alkışlanan bu fikrin hayata geçmesi için Nisan ayı ortalarında Çeşme veya Karaburun’da toplantı düzenlenecek. Çok sayıda çevre hareketinin katılacağı RESTİVAL’in tarihi ve kaç gün süreceği konusundaki karar STK yetkilileri tarafından somutlaştırılacak. Esen Fatma Kabadayı konuya ilişkin yaptığı açıklamada “RESTİVAL konusuna ilişkin toplantı yapacağız Nisan ayı ortalarında. Toplantı sonucunda nerede yapılacağı, kaç gün süreceği ve konseptini daha sonra duyuracağız” dedi. (Haber ve Fotoğraf: Mehmet Emin AL-ÖZEL)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız