Güncel

Rize Çayeli’de maden işçileri iş durdurma kararı aldı-VİDEO

Rize Çayeli’de maden işçileri, gasp edilen hakları için iş durdurma eylemi yaptı. İşçi temsilcisi Mustafa Kara, işçilerin hakkının verilmemesi halinde işe başlamayacaklarını vurguladı.

13 Mayıs 2020 Saat: 15:53
Rize Çayeli’de maden işçileri iş durdurma kararı aldı-VİDEO
Rize Çayeli’de maden işçileri iş durdurma kararı aldı-VİDEO

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=8SOF8F20jP0&feature=emb_logo


İşyeri baş temsilcisi Mustafa Kara, 300 kişinin çalıştığı şirkette sendikalı olduklarını ve ofiste yapmak istedikleri bilgilendirme toplantısın müdürleri tarafından engellendiğini söyledi. Kara, toplantı haklarının olduğunu belirterek, işyerinde sendikacıların görevinin yaptırmama gibi bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

“İŞ SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDELER İHLAL EDİLİYOR”

Pirha'nın haberine göre, 7 aydır işyeri temsilciliği görevini yürüttüğünü belirten Kara, “7 aydır sendikadan gelen baskılar ayrı, işverenden gelen baskılar ayrı. Biz buraya çalışmaya geliyoruz, şirketle sendikanın yapmış olduğu bir anlaşma var,  bir toplu iş sözleşmesi var,  bu sözleşmedeki kanunlar, maddeler tamamen ihlal ediliyor” dedi.

Şirketin 30 yıllık alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiği üzerinde duran Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada bu göreve geldiğimiz günden itibaren sendika baş temsilciliğini tamamen paçavra etmek için bütün adımları atılar. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla da yaptık, fazlasıyla da yapmaya devam edeceğiz. Bizi görevden de alsalar da, bizi bu işten de alsalar da biz yine o köprünün üzerinde duracağız, ama sendikacı olarak, ama işçi olarak, ama bu yöre halk olarak.

Artık bu şirket yönetimi 30 yıllık alışkanlıklarını değiştirmek zorunda. Biz burada emekçiyiz, biz  hakkımızı, hukukumuzu biliyoruz, onlar da bizim hakkımızı hukukumuzu vermek zorunda. Bahanelerin arkasına saklanarak burada emekçinin hakkını kimse yiyemez, biz bunu yedirtmeyeceğiz. Burada kalmak isteyenler kalabilir, gitmek isteyenler gidebilir.”

Kara, son olarak çadır kurarak her gün 5 ila 10 kişinin nöbet tutacağını ve işçilerin hakkının verilmemesi halinde şirketin işe başlamayacağına vurgu yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız