Güncel

Roboskî katliamı 122. ayında: Bu ülkenin utancı ve adalet arayışı

Roboskî katliamının 122. ayında yapılan açıklamada bir kez daha adaletin tesis edilmesi çağrısı yapıldı.

1 Mart 2022 Saat: 01:01
Roboskî katliamı 122. ayında: Bu ülkenin utancı ve adalet arayışı
Roboskî katliamı 122. ayında: Bu ülkenin utancı ve adalet arayışı

Şırnak'ın Roboskî köyüne yönelik TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda 19'u çocuk 34 kişinin katledilişinin üzerinden 122 ay geçti. Roboskî İçin Adalet Girişimi bu ay da İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde açıklama yaptı. 

"Katiller bulunsun Roboskî bir daha asla" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini okuyan Tanju Gündüzalp, katliamın nasıl yaşandığını hatırlattı. Katliamın üzerinin yürütme, sivil, askeri yargı ve uluslararası hukuk elbirliğiyle kapatıldığını ancak ailelerin ve insan hakları savunucularının adalet arayışının sürdüğünü belirten Gündüzalp, "Her toplumun hafızası vardır. Ne kadar saklama ve inkar yoluna gidilse de bu hafıza hem barış hem de adaleti talep ediyor. Katliamlar ve soykırımlar tarihsel süreçten gelen devamlılıkla sürekli tekrarlanıyor. Geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmak isteyenler, devlet tarafından cezalandırılıyor. Geçmişle yüzleşmeden gelecek inşa edilemez, adaletli bir düzen kurulamaz. Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş, adaletin olmayışıdır. Hiçbir katliamın zaman aşımı yoktur" şeklinde konuştu.

Her ayın 28'inde seslenmeye devam edeceklerini söyleyen Gündüzalp, "Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir. Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız