Güncel

Romanların direnişi sonuç verdi: Elektrik sayaçları yeniden takılıyor

Birikmiş borçları nedeniyle sayaçları sökülen Tepecik Mahallesi'nde yaşayan Romanların mücadelesi sonucu elektrik sayaçları yeninden takılmaya başlandı.

25 Ocak 2021 Saat: 00:31
Romanların direnişi sonuç verdi: Elektrik sayaçları yeniden takılıyor
Romanların direnişi sonuç verdi: Elektrik sayaçları yeniden takılıyor

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Tepecik Mahallesi'nde yaşayan Romanların elektrik sayaçları, birikmiş borçları nedeniyle polis eşliğinde mahalleye gelen şirket görevlileri tarafından söküldü.

Üç gündür uygulamayı protesto eden mahallelinin verdiği mücadele sonucu sayaçlar yeniden takılmaya başlandı. 

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tepecik'teki Romanların elektriğinin açılmasının kısa vadeli bir kazanım olduğunu ve kalıcı bir çözümün geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti: "Üç gündür Tepecik özelinde takip ettiğimiz olaylar, Türkiye genelinde yaşayan Romanların maruz kaldığı sorunlardan sadece birine örnek. Bunun gibi birçok mağduriyet var. Bu mağduriyetlerin çözümü için bütüncül bir strateji gerekiyor. Romanların veya yoksullukla mücadele eden grupların sadece sosyal desteklerle değil, kendi ekonomisini oluşturup üretime ve istihdama katılacakları politikalarla yol almamız gerekiyor."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız