Güncel

Ruh sağlığımızdan olmadan, barış hemen şimdi

Sağlık emekçileri, bugün “Ruh sağlığımızdan olmadan, Barış hemen şimdi” çağrısıyla 12.30 da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

23 Aralık 2015 Saat: 22:01
Ruh sağlığımızdan olmadan, barış hemen şimdi
Ruh sağlığımızdan olmadan, barış hemen şimdi

İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası ve Dev-Sağlık İş Sendikası’nın örgütlediği eylemde; sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Psikiyatri Polikliniği Acil bölümü önünde toplanan grup, başhekimlik binasına yürüdü ve burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasından önce İstanbul Tabip Odası’ndan Dilek Kalmaz ve Bakırköy SES Şube sekreteri Ertan Taştan konuşma yaptı.

Dilek Kalmaz, zulme dur demek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Cizre ve Suruç’ta insanların sağlığa erişim olanaklarının bulunmadığını, bunun sorumlularının yöneticiler olduğunu belirtti.

Ertan Taştan ise iktidarın 7 Haziran’da istediği sonucu elde edememesi üzerine ülkeyi kan gölüne çevirdiğini ve sağlık emekçileri olarak savaşa hayır demeye devam edeceklerini söyledi.

SES İşyeri temsilcisi Soner Alıcı’nın okuduğu basın açıklamasında, çatışma bölgelerinde yaşanan insan hakkı ihlallerine dikkat çekildi. Açıklamada; okulların, hastanelerin, öğrenci yurtlarının boşaltılarak şehirlerin polis karakolları ve askeri karargâhlar haline getirildiği söylendi.

Barış bir talep değildir mücadeledir, mücadele etmeye devam edeceğiz sözleriyle sonlandırılan eylemde; yarın saat 18.30’da sağlık emekçilerinin beyaz önlüklerle Tünel ile Galatasaray Lisesi arasında oluşturacakları barış zincirinin çağrısı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız