Güncel

Sağlık Bakanı’na açık mektup: Ayrımcılığa son verin!

İSTANBUL - Ek ödemelerde sağlık emekçileri arasında ayrım yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben açık mektup yayımlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ayrımcı uygulamalara son verilmesini istedi.

21 Nisan 2020 Saat: 15:36
Sağlık Bakanı’na açık mektup: Ayrımcılığa son verin!
Sağlık Bakanı’na açık mektup: Ayrımcılığa son verin!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu koronavirüse karşı mücadele eden sağlık emekçileri arasında ayrım yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya hitaben açık bir mektup kaleme aldı. 
Mektubunda sağlık emekçilerinin salgınla sağlıkları pahasına mücadele ettiklerini dile getiren Çerkezoğlu, bu mücadeleyi kamu emekçileri ile sözleşmeli personelin omuz omuza verdiklerini ifade etti. 
Fakat "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği" ile verilen ek ödemenin sadece memurları ve sözleşmeli personeli kapsamasını eleştiren Çerkezoğlu, bu tutumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu vurguladı.  
‘ÇALIŞANLAR GÖRMEZDEN GELİNEMEZ’ 
Hastanedeki güvenlik işçileri ve tıbbi sekreterlerin de bu ödenekten yararlanması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Hastaların giriş yaptıkları acil servisi, muayene oldukları poliklinikleri ve yattıkları hasta odalarını hijyen kurallarına uygun temizleyen sağlık işçilerinin fedakarlıkları görmezden gelinmemelidir. Hastaların tüm gereksinimlerini karşılayan hasta bakıcılar, yemeklerini hazırlayan emekçiler, BT'lerini çeken radyoloji teknisyenleri, kanlarını çalışan laborantlar ve hekimlerle beraber hasta tedavisinde yer alan hemşireler-ebeler yok sayılamaz” dedi.  
EŞİTLİK İLKESİNE UYGUN DAVRANIN 
Tüm sağlık çalışanlarına eşitlik ilkesine uygun şekilde davranılmasını isteyen Çerkezoğlu, “Mevcut Döner Sermaye yönetmeliklerinin işçi statüsünde çalıştırılan her meslekten sağlık emekçilerini içermemesi hiçbir biçimde bahane olamaz. Hemen her konuda kararname çıkarılabilen bir sistemde sağlık işçilerinin bu haklı talebi basit bir düzenleme ile kolaylıkla karşılanabilir. Yeter ki sağlık işçilerinin haklarını vermeye niyet edilsin” diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız