Güncel

'Sağlık çalışanları kıyımla karşı karşıya'

İstanbul Tabip Odası üyeleri, yaşamını yitiren meslektaşlarını andı.

11 Aralık 2020 Saat: 14:12
Sağlık çalışanları kıyımla karşı karşıya
'Sağlık çalışanları kıyımla karşı karşıya'

Oda Başkanı Pınar Saip, "Bir aşı umudumuz var, o gelene kadar her gün 200 vatandaşımızı kaybetmek zorunda değiliz" dedi, sağlık emekçilerinin kıyımla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Doktor Mustafa Kartal ve sağlık emekçilerini anmak için Medivia Hospital Çengelköy hastanesi önünde açıklama yaptı.

"Artık yeter! Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, yaşamını yitiren doktorların resimleri taşındı. Yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin anısına saygı duruşu yapıldı.

Anmada konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, salgınla birlikte sağlık çalışanlarının kıyım yaşandığını söyledi. Koronavirüse yakalanan ve yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısının, açıklanan verilerin üstünde olduğuna dikkat çeken Saip, vaka artışı ve ölümleri durdurmak için tam kapanmanın şart olduğunun altını çizdi. Getirilen kısıtlamaların yetersiz olduğunu vurgulayan Saip, "Uzun bir süre kapatma yaparak, sağlık sistemi üzerindeki yükü mutlaka kaldırmalılar. Çünkü yoğun bakımlar dolu, hastaneler dolu ve maalesef fabrikalar camiler ve birçok toplu kapalı alanlar hala virüsü yaymaya devam ediyor" dedi.

Koronavirüs aşısıyla ilgili tartışmalara değinen Saip, "Bir aşı umudumuz var, o gelene kadar her gün 200 vatandaşımızı kaybetmek zorunda değiliz. Bunun önlemi alınabilir ve mutlaka alınmalıdır" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının "yaşamak ve yaşatmak" için var olduğunu dile getiren Saip, iktidarı sağlık çalışanlarıyla ilgili yeterli önlem almamakla eleştirdi. Saip, "Gerekli önlemlerin alınması gerekir. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam eden diğer meslektaşlarımıza da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.

Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız