Güncel

Sağlık emekçileri: Bir yerlere taşınmaktan yorulduk

İSTANBUL - Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastane personelinin başka yerlere görevlendirilmesine ilişkin kararını protesto etti.

14 Mart 2023 Saat: 16:03
Sağlık emekçileri: Bir yerlere taşınmaktan yorulduk
Sağlık emekçileri: Bir yerlere taşınmaktan yorulduk
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hastanelerine taşınacağı kararından sonra yapılacak yeni görevlendirmeye ilişkin basın açıklaması düzenledi. Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Eylem Kaya’nın da destek verdiği açıklamada, “Taksim ilk yardımsız ilk yardım bizsiz kalamaz” pankartı açılarak, “Bakan sadece bakıyor”, “Cihangir hastanene sahip çık” dövizleri taşındı. Sağlıkçılar sık sık, “Sağlıkçıyız taşınacak eşya değiliz” ve “Sağlık çalışanları göçebe değildir” sloganları attı.  
Açıklama yapan SES Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Kaya, ülkedeki sağlık sisteminin pandemiyle döküldüğünü, yaşanan yıkıcı depremden sonra ise enkaz altında kaldığını söyledi. Kaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastane personelinin başka yere görevlendirilmesi kararına ilişkin şunları söyledi: “Tüm farklılıklarımızla buradayız ve haklı bir şekilde bu duruma isyan ediyoruz. Burada karar verilirken sağlık emekçiler hiç danışılmadan bu karar alındı. Bakan Koca, İstanbul’un koca sağlık yükünü kaldıran sağlık emekçileri hakkında karar verilirken bizi yok sayanlara inat biz buradayız.” 
‘YORULDUK’ 
SES İstanbul Şubesi İşyeri Temsilcisi Muhsin Ay ise, Bakan Koca’nın verdiği karar ile çalıştıkları Taksim Hastanesi’nde bin 59 sağlık çalışanın etkileneceğini ifade etti. Sağlık emekçilerinin bu karar sonrası büyük bir belirsizlik içerisine girdiğini aktaran Ay, sağlık çalışanlarının sürekli olarak yer değiştirmekten dolayı bir düzen kurmaktan yorulduklarını, bundan kaynaklı da artık bulundukları hastanede huzurla, motivasyonla hizmet vermek istediğini belirtti. Farklı hastanelere gönderilmek istenen sağlık çalışanlarının, tüm yaşamını bu hastane planına göre kurduğunu hatırlatan Ay, “Evet hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, yeniden inşa edilsin ama bütün bu yenilenmeler yapılırken, o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri ve özgül koşulları göz ardı edilmesin. Sağlık çalışanları olarak, sürekli bir yerlere taşınmak, yeniden bir düzen kurmaktan yorulduk” diye konuştu.  
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI DİKKATE ALINMALI’ 
Bu karar sonrası ortaya çıkan mağduriyetin sona erdirilmesini istediklerini aktaran Ay, “Bizler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yenilenirken ne orada hizmet veren sağlık emekçisi arkadaşlarımızın nede bizlerin mağdur edilmesini istemiyoruz. Hepimizin yaşamlarını doğrudan etkileyecek bu kararlar alınırken masa başında değil de mutlaka alan gözlemleri, fiziki koşullar ve en önemlisi de orada sağlık hizmeti sunan bizlerin koşullarının göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız