Güncel

Sağlık emekçileri Fatih’de darp edildi...SES'ten tepki

Dün İstanbul Fatih’te, Corona salgınına karşı Mücadele kapsamında görevlendirilen Fahriye B. A. ve A. I. ismindeki İki diş hekimi emekçisi ekibiyle birlikte Sokak ortasında ağır maganda şiddetine maruz kaldı.

29 Nisan 2020 Saat: 22:14
Sağlık emekçileri Fatih’de darp edildi...SES'ten tepki
Sağlık emekçileri Fatih’de darp edildi...SES'ten tepki

Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) İstanbul şubeleri yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

NECDET ÖZSALGIN

SES İstanbul Şubeleri tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ülkede her geçen gün artan şiddet dalgası ve vahşi kapitalist çıkarlar adına kışkırtılan talepler sağlık emekçilerine darp ve ölüm biçiminde dönmeye devam ediyor. Dün İstanbul Fatih’te, Corona salgınına karşı Mücadele kapsamında görevlendirilen Fahriye B. A. ve A. I. ismindeki İki diş hekimi emekçisi ekibiyle birlikte Sokak ortasında ağır maganda şiddetine maruz kalmışlardır. Olayda diş hekimi arkadaşlarımız aldıkları yaralardan dolayı hastaneye kaldırılmıştır.

Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezin’den evlerde filyasyon yapmak üzere Fatih ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen hekim arkadaşlarımız, Üzerlerinde tulum olduğu halde bu saldırıya uğramıştır. Üstlendikleri görev uyarınca hastaları evlerinde takip ve tedavi edebilmek adına hareket eden arkadaşlarımız, yalnızca insanlara daha hızlı ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak gayesiyle kapatılan yolun açılmasını istedikleri için Bu çirkin yönelimle yüz yüze kalmıştır.

Biz sağlık ve Sosyal hizmet İşkolunda faaliyet yürüten emekçiler olarak neredeyse gündelik biçimde şiddetle karşılaşır hale geldik. Sağlık çalışanlarına yönelik ötekileştirici nefret dilinden vazgeçilmemesi, performans sistemi ile sağlık emekçilerinin uzaktan kumandalı robotlar gibi yönetilmeye çalışılmasının yarattığı toplumsal algıların tetiklenmesi ve Hala nitelikli bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmamış olması bizleri bu şiddet furyasının birinci dereceden hedefi yapmaktadır. Bu bahisle siyasi iktidara sağlık çalışanlarına karşı gelişen şiddeti Önleyebilmek adına sermaye çevrelerinin değil; halklarımızın, işçilerin, emekçilerin, sağlık emekçilerinin sesine kulak vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. A. I. F. B. A. Ve şoför B. A. arkadaşımıza dayanışma duygularıyla geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz ve sürecin yakından takipçisi olacağımızı Özellikle ifade ediyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız