Sağlık

Sağlık emekçilerinden Macron'a: Laf değil çözüm istiyoruz

Fransa'da sağlık emekçileri, çalışma koşullarına ve hastanelerdeki personel ve malzeme yetersizliğine tepki göstermek için sokağa çıktı.

1 Temmuz 2020 Saat: 08:20
Sağlık emekçilerinden Macrona: Laf değil çözüm istiyoruz
Sağlık emekçilerinden Macron'a: Laf değil çözüm istiyoruz

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından Avrupa'da en çok etkilenen ülkelerden olan Fransa'da sağlık emekçileri bir kez daha sokaklara döküldü.

Başkent Paris'in Port-Royal Mahallesi'nde toplanan doktor, hemşire ve hasta bakıcılar, Sağlık Bakanlığına yürüdü. Devlet hastanelerinde görev yapan doktor, hasta bakıcı ve hemşireler, çalışma koşullarına ve malzeme eksikliğine tepki gösterdi. Sağlık çalışanları "Sermayeye değil sağlığa bütçe" talebiyle Sağlık Bakanı Olivier Véran'a seslenerek ücretlerinde iyileşmeye gidilmesini ve sağlığa yeterli bütçe ayırılmasını istedi.

Sağlık emekçilerinin eylemine ülkenin en büyük işçi sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT) başta olmak üzere çok sayıda sendika ve Sarı Yelekliler destek verdi. Eylem dolayısıyla jandarma da görevlendirildi. Yürüyüş boyunca eylemcilerin etrafı polis ve jandarma tarafından ablukaya alındı.

'LAF DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hastanelerle ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan sorunların yeni değil, yılların birikimi olduğunu belirtti. Macron'un sağlık sorunlarının üzerine eğileceklerini söylemesinin lafta kaldığını belirten sağlık emekçileri, çalışma şartlarına çözüm bulunmasını istedi.

Sağlık emekçileri yaptığı açıklamada, "Son haftalarda sesimizi duyurabilmek için sokağa iniyoruz. Hastanelerde imkanların iyileştirilmesi için hükümetin acil adımlar atmasını bekliyoruz. Ama hükümetten beklediğimiz ilgiyi yeterli şekilde bulmuş değiliz. Gerekli adımlar atılmadığı sürece biz sağlıkçılar olarak sokağa inmeye devam edeceğiz" diye belirtildi.

Sağlık emekçileri Paris'in yanı sıra Toulouse, Bordeaux, Strazburg, Lyon, Dijon, Montpellier ve Nantes gibi kentlerde de eylemler düzenledi.

İki hafta önce de ülke genelinde eylemler yapan sağlık emekçileri, 1 yıldan fazla süredir hastanelerde imkanların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı bekliyor.

Kaynak: Etha 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız