Güncel

Sağlık Emekçilerinin fedakarlıkları küçümseniyor...Sağlık emekçileri istiyor?

Tez Koop İş Sendikası İstanbul 5 Nolu Şube üyesi sağlık emekçileri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yaparak koronovirüs salgını sürecinde yaşadıkları zorlukları, ücret adaletsizliğini ve taleplerini dile getirdi.

31 Mayıs 2020 Saat: 09:25
Sağlık Emekçilerinin fedakarlıkları küçümseniyor...Sağlık emekçileri istiyor?
Sağlık Emekçilerinin fedakarlıkları küçümseniyor...Sağlık emekçileri istiyor?

SERPİL ÜNAL


İSTANBUL - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs salgınınında, en fazla risk altında olan ve yoğun şekilde çalışan sağlık emekçileri, bu şartlar altında bir de ücretlerinde ve ek ödemelerinde de eşitsizlik yaşanmasından şikayetçi. Sağlık emekçilerinin örgütlü oldukları sendikalar ve meslek odaları aracılığıyla sık sık sağlık emekçilerinin koronovirüs salgınında fedakarca ve büyük risk altında, arkadaşlarını da kaybederek çalşımaya devam ettiğini, bu yoğun ve ölüm riski altında çalışan emekçilerin bir de çalışma sistemi ve ücret konusunda eşitsizlikle karşılaştığını dile getiriyorlar.

Bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Acil Servisi önünde Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez Koop İş) İstanbul 5 Nolu Şube üyeleri tarafından sağlık emekçilerinin sorunları ve talepleri dile getirildi.

Eyleme İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, DDSB, Deriteks, Liman-İş üyeleri de katılarak destek verdi.

Tez Koop İş Sendikası İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Selahattin Karakurt koronovirüs salgınında tüm sağlık çalışanlarının yaşamlarını ortaya koyarak ön saflarda mücadele ettiğini, diğer yandan toplumu ve ekonomiyi ayakta tutmak için sosyal hizmet, market, yerel yönetim, ulaşım, lojistik ve güvenlik gibi pek çok sektördeki fabrikalarda ve kamu hizmetlerinde binlerce işçinin büyük tehlikeye karşın fedakarca çalıymakta olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de sağlık hizmetlerinde, 1 milyon 61 bin 635 sağlık emekçisinin, çalıştığını, bunlardan 164 bininin doktor, 204 bininin hemşire, 690 bininin ise 54 farklı meslek grubundan hastabakıcı, laborant teknisyen, tıbbi sekreter, temizzlik, güvenlik, bilgi işlem, idari personel gibi görevlerde hizmet verdiğini aktaran Karakurt. Bu yoğun çalışma sürecinde ise 8 bine yakın sağlık emekçisinin koronovirüse yakalandığını belirtti.

Salgından sonra iyileşen sağlık emekçilerinin tekrar görevlerine dönerek hizmete devam ettiğini belirten Karakurt tüm bu fedakarca çalışmaya rağmen sağlık emekçilerinin 24 Mart’ta yürürlüğüe giren 3 aylık ek ödeme düzenlemesinde büyük bir ayrımcılığa uğradığını söyledi. 3 Aylık ek ödemelerin yalnızca bir bölüm çalışana verildiğini buna karşılık sistemin ağırlığını oluşturan çalışanlara ek ödeme verilmemesinin tam bir ayrımcılık olduğunu ifade eden Karakurt, “Çalışan yüzbinlerin fedakarlığını küçümsemektir, değersizleştirmektir. Oysa tüm sağlık çalışanları aynı ortamın ve sistemin aynı tehlikeleri altında çalışmaktadır” dedi.

2017 yılı sonunda 696 sayılı KHK ile sağlık emekçilerinin taşerondan kadroya geçirilmesinde de ayrımcılık yaşandığının ve toplu iş sözleşmesinden yararlanamadıklarını hatırlatan Karakurt, şimdi bir de sağlık emekçilerinin bir kısmına ek ödeme verilip bir kısmına vermeyerek dışlanmakta olduklarını söyledi.

Karakurt sağlık emekçilerinin taleplerini ise 5 madde olarak aktardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız