Güncel

‘Sağlık sisteminde neo-liberal talan sürdürülüyor’

SES İzmir Şubesi, “Ülkemizde sağlık sistemlerinde neo-liberal talan sürdürülmeye devam etmektedir”dedi.

26 Eylül 2020 Saat: 12:05
‘Sağlık sisteminde neo-liberal talan sürdürülüyor’
‘Sağlık sisteminde neo-liberal talan sürdürülüyor’

SES İzmir Şubesi, dünyanın pek çok yerinde pandemiden ders çıkaran iktidarlar sağlık çalışanlarının haklarında ve sağlık sistemlerinde iyileştirmeler yaptığını belirterek, “Ülkemizde sağlık sistemlerinde neo-liberal talan sürdürülmeye devam etmektedir” açıklaması yaptı.  

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, sağlıkçıların yaşadığı sorunlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy, Sağlık Bakanlığı’nın 1 Haziran sonrası normalleşme adımlarının yarattığı sonuçları dikkate alması gerektiğinin altını çizen Yücesoy, bundan sonraki süreçte atılacak adımlarda halkın sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığını riske atmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Yücesoy, sağlık alanında atılan yanlış adımların sağlık hizmetlerinin zarar görmesine neden olduğunu belirterek, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşamlarını doğrudan tehdit ettiğini vurguladı.  
Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin, haklarında iyileştirme yapılmadığı gibi, çalışma alanlarında daha da yoğunlaşan iş yüküyle birlikte riskle karşı karşıya bırakıldıklarını kaydeden Yücesoy, “Dünyanın pek çok yerinde pandemiden ders çıkaran iktidarlar sağlık çalışanlarının haklarında ve sağlık sistemlerinde iyileştirmeler yaparken, ülkemizde güvenceli istihdam, temel ücrette iyileştirme, 3600 ek gösterge, yıpranma payı gibi haklarda iyileştirme yapılmadığı gibi, sağlık sistemlerinde neo-liberal talan sürdürülmeye devam etmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet alanında beklentilerinin karşılanması bir yana temel haklarda dahi kayıpların yaşandığı süreçten geçilmektedir” diye belirtti.  
‘UYARIYORUZ’ 
İktidarın fabrikalarda, sokaklarda, kamu kurumlarında gerekli toplumsal ve ekonomik önlemleri ve adımları atmadığını kaydeden Yücesoy, “Pandemi mücadelesinin sorumluluğunu sadece halka yükleyip, koruyucu ve önleyici tedbirleri yerinde ve doğru alamamak iktidarın en büyük başarısızlığıdır ve salgınla etkin mücadeleye de zarar vermiştir. Her geçen gün iyileşen ve taburcu olan hastalardan daha fazlası sağlık kurumlarına başvurmaktadır. Tüm bu olumsuzluklar sonbahar dönemi ile birlikte sağlık sisteminde daha da ciddi sorunlar ortaya çıkaracağı bir gerçektir. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak halkımızı iktidarın umursamazlığı karşısında kendi önlemlerini almaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız