Güncel

"Saldırılar ve baskılar karşısında direngen duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz"

"995 gündür AKP 'li Zeytinburnu belediyesinden haksız ve hukuksuz şekilde işten atılmamı protesto etmek ve bir kamuoyu yaratarak güvenlik soruşturmaları ve de KHK zulmüne karşı direnişteyim."

13 Ocak 2021 Saat: 00:31
Saldırılar ve baskılar karşısında direngen duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz
"Saldırılar ve baskılar karşısında direngen duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz"

995 gündür Zeytinburnu belediyesinden işten atılmasını protesto etmek ve bir kamuoyu yaratarak güvenlik soruşturmaları ve de KHK zulmüne karşı direniş yapan  Zeytinburnu Belediyesi işçisi  Kenan Güngördü, emekçilere ve halka yönelik çağrıda bulunarak, Şimdi; hiç zaman kaybetmeden tüm imkan ve olanaklarımızı kullanarak yeni bir tarih yazalım. Devam eden direnişlere sahip çıkalım çağrısında bulundu.

İşte Güngördü'nün o açıklamsı...

"Bilindiği gibi 995 gündür AKP 'li Zeytinburnu belediyesinden haksız ve hukuksuz şekilde işten atılmamı protesto etmek ve bir kamuoyu yaratarak güvenlik soruşturmaları vede KHK zulmüne karşı direnişteyim. Gerek Türkiye ve gerek dünya emekçileri bu direnişi ilgi ile izleyerek destek sunmaktadır. Ancak iktidardan aldığı gücü pervasızca kullanan AKP'li belediye başkanı ve ekibi mahkeme kararlarını bile hiçe sayarak zulmüne devam etmektedir. Bu nedenle biz direnenlerin tek güvendiği ve dayanışma beklediği halklar sesini daha güçlü ve daha yüksek ortaya koymalıdır.
Biz direnenler ,baskı ve keyfi uygulamaların farkındayız. Zaten bizzat kendimiz bunu yaşamaktayız. Sürecin zor, sancılı ve içinden çıkılmaz bir hal aldığı bu süreçte birleşmek ve hep birlikte omuz omuza vermeyi dayattığı bir dönemde kimsenin durmak gibi bir lüksü yoktur. Bende bu direnişle aynı zamanda tüm emekçilerin, yoksulların ve zulümle bastırılmaya çalışılan tüm kesimlerin sesi olmaya çalışmaktayım.
Değerli basın emekçileri ve değerli halkımız ; Türkiye'de devam eden OHAL yasaları karşısında siper ettiğimiz bedenimiz ; onurlu bir geleceği yaratma çabamıza feda olsun. Asla unutmayın ve bilincinde olmanızı istiyoruz ki sizlerin desteği ile dimdik duran onurumuzu koruyoruz ve korumaya devam edeceğiz. Saldırıları , korku ve baskıları karşısında direngen duruşumuzdan ödün vermedik vermeyeceğiz.
Bu sessizliğe seyirci kalmayacak onurlu tüm halkımıza çağrımız ; bulunduğu kıtada, ülkede veya şehirde, ilçede, köyde ve nerede yaşamaya çalışıyorsa orada AKP'nin bu politikalarına karşı en güçlü şekilde ses çıkarılmasıdır.Tarih böylesi süreçlerde herkese sorumluluk yükler. Ve herkes layık olduğu sayfada yerini alır. Kimimiz çöplüğünde, kimimiz ise en onurlu yerinde ! Bu nedenle üzerimize atılmaya çalışılan ölü toprağı kabul etmeyerek ;şanlı tarihe yeni yeni kahramanlıklar eklemeliyiz. Şimdi; hiç zaman kaybetmeden tüm imkan ve olanaklarımızı kullanarak yeni bir tarih yazalım. Devam eden direnişlere sahip çıkalım."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız