Güncel

Salihli'de köylülerin direnişi sonuç verdi: Şirket geri çekildi

Salihli'de Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen çöp tesisine karşı köylülerin iki gündür nöbet eylemi gerçekleştirmesi üzerine proje yürütücüsü şirket mahkeme kararının beklenmesi için iş makinelerini geri çekti.

16 Kasım 2021 Saat: 23:31
Salihlide köylülerin direnişi sonuç verdi: Şirket geri çekildi
Salihli'de köylülerin direnişi sonuç verdi: Şirket geri çekildi

SALİHLİ


Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey Mahallesi'nde, büyükşehir belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık transfer istasyonun hayata geçirilmesi için 14 Kasım'da bölgeye iş makinaları getirildi. Buna karşı köylüler, meralarında oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi başlattıkları için Jandarmayla karşı karşıya kalan köylüler, 2 gün boyunca alanı terk etmedi.

Yaşanan gerginlik üzerine sorunları dinlemek için bölgeye giden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevergin, köylülerle birlikte Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile görüştü. Yapılan görüşme sonucu şirketin hukuki süreci bekleyerek geri çekilmesi istendi. Görüşmenin ardından şirket, mahkeme kararının beklenmesi için bu sabah iş makinalarını bölgeden geri çekti, jandarma da alandan ayrıldı. Köylüler de eylemlerini sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?
Tarımla geçimlerini sağlayan mahalle sakinleri, su kaynaklarının kirlenmesi ve tarımsal niteliğin düşmemesi için çöp tesisine karşı çıkarak, proje yürütücüsü SİPİL A.Ş.'ye karşı Manisa İdare Mahkemesi'nde de karşı dava açtı. Hukuki sürece rağmen iş makineleri köye sokulmak istenilmesine karşı köylüler harekete geçti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız