Güncel

Samandağ’da direnişin 36. günü: “Zulme boyun eğmeyeceğiz”

Samandağ’da öğretmenlerin direnişi, 36. gününde kitlesel bir halk buluşmasına dönüştü. Öğrencisi, velisi, öğrencisiyle Samandağlılar zulme boyun eğmeme sözü verdi.

15 Ekim 2016 Saat: 12:36
Samandağ’da direnişin 36. günü: “Zulme boyun eğmeyeceğiz”
Samandağ’da direnişin 36. günü: “Zulme boyun eğmeyeceğiz”

Hatay Samandağ’da dün direnişin 36. gününde öğrenci ve veli inisiyatiflerinin çağrıcısı olduğu Büyük Halk Buluşması’na yüzlerce kişi katıldı. Öğrencisiyle, velisiyle, öğretmeniyle ve eğitim hakkı mücadelesine sahip çıkanıyla Samandağlılar hep bir ağızdan “Öğretmenlerimizi geri istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasında ilk sözü veliler adına Av. Çetin Sakallı aldı. Bu saldırının sadece öğretmenlere değil, çağdaş, bilimsel, laik eğitime ve ülkenin geleceğine yapıldığını söyleyen Sakallı, Artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi” sözlerine tepki gösterdi, “Cumhuriyetle aydınlanma, çağdaşlaşma mücadelesi imam hatiplilerle verilmedi. Çağdaş eğitim kurumları ile bu mücadele kazanıldı dedi.

Eğitim Sen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, 36 gündür direnişlerinde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında biat kültürünün dayatılmasına karşı asla eğilmediklerini, eğilmeyeceklerini ifade etti. Kayıkçı, Baskıya, her türlü zulme dayanma, baş eğmeme kültürünü ustalarımızdan öğrendik. Halkımızdan aldığımız güçle bu zorluğun da üstesinden geleceğiz diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, açığa alınan kamu emekçilerinin hak gasplarına karşı yürüttüğü mücadeleye destek verdiklerini dile getirirken, Öv-Der Samandağ Şube Başkanı Arkadaş Karataş da ülkenin aydınlık yüzleri ve geleceklerinin karartılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı da öğretmenlerin yanında olduklarını ifade etti.

Eylem, başladığı gibi sloganlarla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız