Güncel

Samsun A101 işçileri işe iadelerini istedi

Samsun’da işten atılan A101 işçileri, market önünde yaptıkları basın açıklamasında işyerlerinde insanca çalışma koşullarında çalışmak ve işlerine geri dönmek istediklerini belirtti.

10 Ekim 2016 Saat: 08:48
Samsun A101 işçileri işe iadelerini istedi
Samsun A101 işçileri işe iadelerini istedi

Samsun’daki A101 marketinde hak gasplarına ve mobbinge tepki gösterdikleri için işten atılan Tez Koop-İş üyesi A101 işçileri, işlerine geri dönme talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Ekmeğimize ve onurumuza sahip çıkıyoruz, işimizi geri istiyoruz” yazılı pankart açan işçiler, “Sendika anayasal haktır”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Tutanak baskısı son bulsun”, “A101 şaşırma, sabrımızı taşırma” dövizleri taşıdı.

İşçiler adına ortak açıklamayı Temel Yiğit okudu. Gerek işyerindeki yöneticilerin tavırları gerekse çalışma şartlarından dolayı psikolojik tacize ve şiddete maruz kaldıklarını söyleyen Yiğit, Fazla mesailere kalmak zorunda bırakılıyoruz. Bu sorunları yöneticilere iletmemiz bir çözüm olmuyor, aksine yöneticilerimizin baskılarının artmasına sebep oluyor” dedi.

İşyerinde personel sayısının yetersiz olduğunu da aktaran Yiğit, Şirket politikası gereği, mağaza sorumlusu arkadaşlarımız sürekli envanter baskısına maruz kalıyor. Bir süre önce işyerinde bu koşulların değişmesi için sendikal örgütlenme çalışmasına başladık. Fakat şirket yönetimi bizleri sorgu odalarına çekerek, çeşitli bahanelerle bizlere bir adli suçlu gibi yaklaşmış, bizleri işten atmıştır ifadelerini kullandı.

Patronun suç işlediğinin altını çizen Yiğit, zorunlu mesai, yönetici baskısı, işten çıkarma baskısı, envanter ve çeşitli bahanelerle uygulanan tutanak baskısının son bulmasını istedi, insanca çalışma koşulları istedi. Yiğit, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek açıklamayı sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız