Güncel

Sanatçı, yazar ve gazetecilerden ‘Merdan Yanardağ’a özgürlük’ çağrısı

Gazeteci, sanatçı ve aydınlar "Merdan Yanardağ’a Özgürlük" çağrısı yaptı.

4 Temmuz 2023 Saat: 08:16
Sanatçı, yazar ve gazetecilerden ‘Merdan Yanardağ’a özgürlük’ çağrısı
Sanatçı, yazar ve gazetecilerden ‘Merdan Yanardağ’a özgürlük’ çağrısı

ARZU ÖZKAN


Gazeteci, sanatçı ve aydınlar "Merdan Yanardağ’a Özgürlük" çağrısı yaptı. Aralarında Zülfü Livaneli, Müjde Ar, Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Ahmet Telli, Sunay Akın gibi isimlerin de bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci ve aydın başlatılan kampanyaya imza verdi, Yanardağ'ın serbest bırakılması talebinde bulundu.

Televizyonda yaptığı konuşma nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ’a destek sürüyor. Gazeteci, sanatçı ve aydınlar ‘Merdan Yanardağ’a Özgürlük’ çağrısı yaptı. Kampanyayı başlatan Şair Tuğrul Keskin ilk imza atan isimlerin yer aldığı açıklamayı paylaşırken gazeteci ve aydınlara da kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Açıklama ve ilk imzacılar şöyle:

TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Merdan Yanardağ’ın televizyonda yaptığı bir konuşmasının montajlanarak çarpıtılması üzerinden yapılan linç girişimini kınıyor, anayasa ve uluslararası sözleşmelerce teminat altına alınan basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir şiddet girişimi olarak görüyoruz. Merdan Yanardağ’ın özgürlüğüne bir an önce kavuşması için yetkilileri vicdana ve hukuka çağırıyor, ekliyoruz; Aksi zulümdür, suçtur!

Zülfü Livaneli, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Müjde Ar, Levent Üzümcü, Sunay Akın, Ahmet Telli, Edip Akbayram, Suavi, Tuncay Mollaveisoğlu, Metin Uca, Orhan Alkaya, Tuğrul Keskin, Orhan Aydın, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Haydar Ergülen, İsmail Saymaz, Zafer Arapgirli, Murat Muratoğlu, Ercan Karakaş, Yüksel Yalavo, Zeynep Oral, Kerem Görsev, Övgün Ahmet Ercan, Ali Kocatepe, Ayşenur Arslan, İrfan Aktan, Nebil Özgentürk, Ünal Ersözlü, Tuluhan Tekelioğlu, Sedef Kabaş, Alper Taş, Kemal Okuyan, Ümit Zileli, Miyase İlknur, Halil İbrahim Özcan, Yaşar Aydın, İbrahim Varlı, İbrahim Aydın, Nevzat Çelik, Sadık Gürbüz, Ümit Kartal, Eren Aysan, Şükrü Erbaş, Cevat Çapan, Nesimi Aday, Aysun Kocatepe.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız