Kültür

Sanatçılar bir kez daha seslendi: Konser yasağı kalksın, İbrahim yaşasın-VİDEO

Sanatçılar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda, ölüm orucunun 321’inci gününde olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için “Grup Yorum’a ve türkülerine özgürlük” çağrısında bulundu.

3 Mayıs 2020 Saat: 14:52
Sanatçılar bir kez daha seslendi: Konser yasağı kalksın, İbrahim yaşasın-VİDEO
Sanatçılar bir kez daha seslendi: Konser yasağı kalksın, İbrahim yaşasın-VİDEO


VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=KUuPsS9oOPI&feature=emb_logo


Grup Yorum üyesi Bass Gitarist İbrahim Gökçek, cezaevindeki arkadaşlarının serbest bırakılması, Grup Yorum üzerindeki baskıların kaldırılması için 321 gündür ölüm orucu direnişini sürdürüyor. Grup Yorum üyesi Helin Bölek de aynı taleplerle yaptığı ölüm orucu eyleminde bir ay önce İstanbul’da hayatını kaybetti.

Sağlık durumu oldukça kritik olan İbrahim Gökçekiçin arka arkaya hükümete çağrılar gelmeye devam ediyor.

Sosoyal medya üzerinden mesaj paylaşan sanatçılar, İbrahim Gökçek’in ölmemesi için taleplerin kabul edilmesini istedi.

Yayınlanan mesajlardan bazıları şöyle:

İlyas Salman: Öyle açar ki murat Güneşsiz kalsa da, koparılırsa da şarkı umut güllerinden daha bir suna daha bir burcu burcudur. Grup Yorum solucan gibi değil nnsan gibi özgür yaşamak istiyor, mücadele ediyor. Grup Yorum’a ve türkülerine özgürlük.

Barış Atay: Sanatçılarımızın ölüm orucunda ölmelerini istemiyoruz. Grup Yorum bu ülkenin 35 yıldır rengidir sesidir. Unutmayın yaşamak hak yaşatmak görevidir.

İlkay Akkaya: Anayasal bir hak olan adil yargılama konusunda güvence verilsin, insanlar ölmesin.

Hasan Saltık: Grup Yorum üyeleri ölüm orucunda. Devlet yetkililerini çözüme çağırıyoruz.

Bülent Emrah Parlak: Türküler dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi anlatır der Hasret Gültekin. Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur der büyük üstad Neşet Ertaş.

Onur Akın: Türkülerimizi tekrar söyleyip halaylarımızı birlikte çekelim.

Güneş Duru: Grup Yorum Türkiye’nin 35 yıllık tarihidir. Bu büyük mozaik coğrafyada yaşayan halkların ve onların türkülerinin sesidir, ifadesidir.

Hüsnü Arıkan: Grup Yorum bu ülkede, 35 yıldır müzik yapıyor. Taleplerinin karşılanarak açlık grevlerinin sona erdirilmesini diliyorum.

Özcan Şanver: Grup Yorum bu toprakların 35 yıldır süren sesi olmuştur. Bu ses hiç susmasın.

Sadık Gürbüz: Türkü söyleyenleri sahneden indirebilirler ama unutmayın o türküler sahnede iner insanları omuzlarından tutar ve o halaya katar.

Tolga Sağ: İnsan haklarına değer verenleri müdahil olmaya, devlet görevlilerini çözüme çağırıyoruz. Grup Yorum konserleri yasaklanmasın, türküler özgür bırakılsın.Yaşamak bir hak, yaşatmak ise bir görevdir.

Cihan Keşkek: Halkın kabul etmediği sanat yaşayamaz devletin kabul etmediği sanat değil. Dünya bu grubu sahiplendi özümsedi.Türkülerin önünü açın Grup Yorum’un taleplerini kabul edin.

Meltem Cumbul: Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek 320 gündür ölüm orucunda. Ölüm orucunu bırakmak için talebi ise çok basit; konser vermek. Bu konser için de bir tarih bu kadar.

Tolga İlhan: Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüme biraz daha yaklaştı. Adalet ve İçişleri bakanlığını bu soruna bir an önce el atmasını istiyorum. Grup Yorum üzerindeki yasaklar kaldırılsın ve tutuklu bulunan üyeleri serbest bırakılsın.

Kaynak: Pirha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız