Güncel

Sarıgazi'de yüzlerce kişi Sivas'ta katledilenleri andı

2 Temmuz Sivas Katliamında yaşamını yitirenler, İstanbul Sarıgazi'de yüzlerce kişinin katılımıyla anıldı.

3 Temmuz 2021 Saat: 22:36
Sarıgazide yüzlerce kişi Sivasta katledilenleri andı
Sarıgazi'de yüzlerce kişi Sivas'ta katledilenleri andı

İstanbul, Sancaktepe Cemevleri, AKA-DER, BDSP, EMEP, ESP, HDP, Halkevleri, Özgürlük Meclisleri, Partizan, SMF, SYKP, TİP, TKH, TKP, Sivas'ta katledilen 33 aydın ve sanatçıyı andı.

Vatan İlkokulu önünde buluşan yüzlerce kişi Demokrasi Caddesi boyunca "Katil devlet hesap verecek", "Sivas'ta yakanlar Deniz'i vuranlar", "Katliamın hesabını emekçiler soracak" sloganları attı.

"Bozuk düzende sağlam çark olmaz Sivas'ı unutmadık hesabını soracağız", "Bozuk düzende sağlam çark olmaz Sivas 93 unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankartlar açılan eylemde Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve Sivas Katliamını protesto eden dövizler taşındı. Eylemde İzmir'de faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafı da taşınarak sık sık "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganı atıldı.

Demokrasi Caddesi girişinde sona eren yürüyüşün ardından devrimci mücadelede yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından basın açıklamasını Gül Bektaş okudu. Bektaş, "Sivas katliamının üzerinden 28 yıl geçti. 2 Temmuz 1993'te, Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Sivas Madımak Oteli'nde 33 aydın, sanatçı ve iki otel görevlisi gerici faşist güruh tarafından yakılarak katledildi. 1993'te Sivas Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Pir Sultan'ı anma etkinlikleri Semaha duranlar, semahta çalınan sazda özünü bulanlar, Pir Sultan'ın baş eğmez duruşunu kendisine rehber edinenler, Alevi inancının taleplerini yükseltmek isteyenler ve daha nicesi… Sivas'ta buluşmuştu" dedi.

Pir Sultan'ın yüzyıllar önce tarif ettiği gibi "Bozuk düzende sağlam çark olmaz! Bu düzeni baştan aşağı değiştirmeli" sözünü hatırlatan Bektaş, "Pisliğe batmış bu düzenin artık değişmesini, insanlığın kurtuluşu için sömürüsüz, özgürce yaşayabileceğimiz bir dünya istiyoruz. Bunu da ancak bizlerin geçmişi unutmadan, ateşte semaha duran insanlığın direnciyle mücadele ederek ve örgütlenerek kurabiliriz. Katliamlara ancak örgütlü bir güçle dur diyebiliriz" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız