Güncel

Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi...Duruşma öğleden sonra devam edecek

264 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülüyor.

27 Kasım 2017 Saat: 13:56
Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi...Duruşma öğleden sonra devam edecek
Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi...Duruşma öğleden sonra devam edecek

264 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülüyor. Savcı, Nuriye Gülmen'in kaçma şüphesi olmaması ve delilleri karartma ihtimali olmaması gerekçesi ile adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi.264 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülüyor. Savcı, Nuriye Gülmen'in kaçma şüphesi olmaması ve delilleri karartma ihtimali olmaması gerekçesi ile adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi.

İşlerine iade talebiyle 264 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen'in tutuklu, öğretmen Semih Özakça ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ'ın tutuksuz yargılandığı davanın 5'inci duruşması bugün Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal, Hilmi Yarayıcı, Ali Şeker ile Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, KESK Eş Başkanları, akademisyen Baskın oran ile Veli Saçılık izledi. Numune Hastanesi, sağlık durumu nedeniyle Gülmen'in duruşmada hazır edilemeyeceğini bildirdi. Özakça ve Karadağ'ın katıldığı duruşmaya Gülmen ise tutulduğu Numune Hastanesi'ndeki mahkum koğuşundan SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Saat 14.00'a kadar duruşmaya ara verildi.

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasında, Semih Özakça'nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine, Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız