Güncel

Saygılı’nın da olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı

Limter-İş Genel Başkanı Saygılı'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi ev baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltı sırasında Saygılı'nın bacağı yaralandı.

9 Mart 2024 Saat: 09:55
Saygılı’nın da olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı
Saygılı’nın da olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı

İSTANBUL-ESP ve SGDF'ye yönelik bu sabah saatlerinde gözaltı gerçekleştirildi. Aralarında Limter-İş Genel başkanı Kanber Saygılı ve SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) İstanbul ve Eskişehir'de gözaltı gerçekleşti. DİSK Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, DEM Parti İstanbul İl Yöneticisi Ömer Akgün'ün ,SGDF MYK üyeleri Senem Pektaş, Hivda Selen, Berfin Polat, Adnan Özcan, Emrah Topaloğlu gözaltına alındığı öğrenilen isimler.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın evine yönelik basında hem Saygılı'ya hem de oğluna işkence yapıldı. Kapının kırılmasına tepki gösteren Saygılı'nın oğlu Ekin Saygılı'yı polis saldırdı, yere yatırılan oğluna yönelik yapılanları önlemek isteyen Saygılı ise polisler tarafından sürüklenerek mutfağa götürüldü. Saygılı'nın işkence sonucu bacağı yaralandı. 

Gözaltına alınanlar ters kelepçe işkencesi uygulanırken, gözaltına alınanlar “ESP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganı attı. 

'ETHA SUSMAYACAK'

Öte yandan ETHA çalışanlarının kaldığı ev de sabah saatlerinde kapısı kırılarak basıldı. İkameti evde bulunmayan bir kişi için yapılan ev baskınında kimse gözaltına alınmadı.ETHA tarafından baskın kınanırken, ETHA'nın asla susmayacağı ifade edildi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız