Siyaset

Schulz'dan çağrı: Geri dönün

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhaliflere yönelik operasyonların sonlandırılmasını ve Batı ile ilişkileri de zorlaştırmamasını istedi.

8 Kasım 2016 Saat: 13:55
Schulz'dan çağrı: Geri dönün
Schulz'dan çağrı: Geri dönün

vrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin "Yılın Avrupalısı" kategorisinde Altın Victoria ödülüne layık görüldü. Başkent Berlin'de "Yayıncılar Gecesi" adıyla düzenlenen akşamda ödülünü alan Schulz, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

Schulz, konuşmasında Erdoğan'ın adını zikretmeden, "Ankara'daki iktidar sahiplerini yollarından geri dönmeye ve Avrupa'nın demokrasilerimizin güçlenmesi için diyaloğa uzattığı eli tutmaya çağırıyorum" diye konuştu. Schulz, adını zikretmediği Erdoğan'dan muhaliflere yönelik operasyonları sonlandırmasını ve Batı ile ilişkilerini düzeltmesini istedi.

Avrupa'nın Türkiye ile iyi ilişkiler istediğini ve mülteci krizinin üstesinden gelinmesinde Türkiye'nin büyük katkısının farkında olduğunu dile getiren Schulz, "Ancak terör ve çatışmalar, muhaliflerin açıkça takibata uğramasını haklı çıkarmıyor" dedi. Schulz, "Kim basın özgürlüğünü baltalarsa o demokrasiyi öldürmüş olur. Ve şu anda Türkiye'de yaşananlar sadece endişe verici değil, aynı zamanda kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız