Kültür

Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu Berlin’de sahneye çıktı

Seferihisar Belediye Tiyatrosu yönetmeni Vedat Murat Güzel’in yazıp yönettiği “Kız Çocuk” oyunu 27 Ekim’de Münih’in bir banliyo kasabası olan Neufahrn’da sahnelendi.

2 Kasım 2018 Saat: 12:44
Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu Berlin’de sahneye çıktı
Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu Berlin’de sahneye çıktı

Tamamı Seferihisar’da yaşayan amatör tiyatroculardan oluşan SEFTİT, Türkiye’de birçok yerde sergilediği oyunlarının ardından ilk kez yurtdışına açıldı. Berlin’den gelen davet üzerine Almanya’ya giden ekip, oyunlarını Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların önünde sergiledi. Yoğun bir kalabalık önünde sahne alan ekip, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

GURUR DUYDUM

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Amatör tiyatrocularımız için inanılmaz bir deneyim oldu. Beş yıl önce kadın kimliğiyle kurulan ekibimizin geldiği nokta ve başarıları bizim için gurur verici bir noktada. Eminim ki onların bu başarısı, daha birçok yerde sahneye çıkmalarına vesile olacak ve bizlerde onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. Tiyatro eğitmenimiz Vedat Murat Güzel hocamıza ve ekipteki tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Seferihisar Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Vedat Murat Güzel, “28 yıllık tiyatro sevdamın en heyecanlı günlerini yaşıyorum. Sanat aşkına girdiğim bu yolda hep iyi insanlarla karşılaştım. Pek çok ödül aldım. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşmanın heyecanını ekibimle birlikte yaşadık. Bize her zaman inanan ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ekibim ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Not: Ulamış Köy Tiyatrosu Belgeseli, İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali Resmi Seçki’ de gösterilecek.

Seftit Almanya’da Sahne Aldı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız