Yaşam

Seferihisar'da 'Şevketi Bostan' buluşması

Seferihisar Orhanlı'da düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Havanın güzel olmasını fırsat bilen İzmirliler, şenliğe büyük ilgi gösterirken, köylü kadınlar tarafından hazırlanan şevketi bostan yemek

28 Şubat 2016 Saat: 09:08
Seferihisar'da 'Şevketi Bostan' buluşması
Seferihisar'da 'Şevketi Bostan' buluşması


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Orhanlı Muhtarlığı ve Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği, lezzet tutkunlarını buluşturdu.  Seferihisar’a Bağlı Orhanlı Mahallesi’nde bu yıl  ikincisi gerçekleştirilen festivale ilgi  büyük oldu.  Lezzetinin yanı sıra şifa kaynağı olarak da bilinen şevketi bostanı tatmak ve satın almak için Yeni Orhanlı Piknik Alanında kurulan stantlara sabah saatlerinden itibaren binlerce İzmirli akın etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da şenliğe katılarak, köylülerin açtığı stantları gezdi; şevketi bostan yedi.

Üreticiye destek

"Üretici Dostu Başkan" sloganları ve halk oyunları gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, piknik alanında düzenlenen törene katıldı. TRT Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Günday'ın konserinin ardından şenliğe katılan vatandaşlara ve üreticilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmak üzere yola çıktıklarını, Bayındır'da çiçek, Tire'de süt, Bademli de fidan başta olmak üzere bugün tarıma ve hayvancılığa verdikleri desteği artırdıklarını söyledi. Seferihisar Orhanlı'da da organik tarımı geliştirerek dünyaya sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pek çok yatırım yapıyoruz. İzmir büyümesini sürdürüyor. Ancak bunların hepsinin başında çevre yatırımları geliyor. Suyumuzu, toprağımızı, havamızı temiz tutmamız, kirlettiklerimizi yeniden temizlememiz gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak  tarıma,  hayvancılığa her türlü desteği vermeye hazırız.  Gönüllüyüz. Sadece gönüllü değil aynı zamanda  ekonomik olarak da hazırız.  Hep birlikte,  sağlıklı projelerle,  paralarımızı israf etmeden bizlerin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı desteğe sahip çıkarak, bu desteği yücelterek, eğitimlere katılıp kurallara uyarak çalışırsak bizi hiçbir kuvvet durduramaz. Başarmak için yola çıktık. Başardık ama durduğumuz nokta yeterli değil. Daha da ileriye gideceğiz.  Çalışıp, üretip satacağız. Malımızın katma değerini artıracağız. Başka çaremiz yok. Özgürlüğün, demokrasinin, cumhuriyetin ve Türkiye'nin geleceği buradan geçiyor".

Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliği geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemize katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Seferihisar ilçesinin ilk bayan muhtarı olmanın hem mutluluğunu hem de zorluklarını yaşıyorum. Ama bu zorlukları Büyükşehir Belediyemizden aldığım desteklerle bir nebze de olsa unutuyorum" diye konuştu.

Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhittin Akbulut ise  şenliğe verdiği destekten ötürü Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Akbulut, "zmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Orhanlı organik tarıma geçen ilk köydür. Artık dünyada ülkeler değil şehirler ön plana çıkıyor. İzmir bu bakımdan Türkiye'nin örnek şehridir. Fuarları, arıtma tesisleri, doğal yaşam parkı ve dünyada olmayan bir şeyi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Tarımı yerelde kalkınma modeli olarak görüyor ve destekliyor. Bizlerin umudu bu desteklerin gelişmesi. Desteklerinizden ötürü Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız sayın Başkanım" dedi.

Yeni Orhanlı Mahallesi'nden 10 yaşındaki Dilara Üzmez ise İzmirliler'e sağlıklı yaşam çağrısında bulunarak, "Orhanlımızın ürettiği doğal ürünleri tüketin. Sağlığınızı koruyun. Havamız, suyumuz temiz. Kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Amacımız doğayı korumak, yeni pazarlar oluşturmak, ürünlerimizi değerlendirmek. Tarımı destekleyen üretici dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu, Orhanlı'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji tarafından açılan reçel kursuna katılan köylü kadınlara sertifika verdi.(Ege'nin Sesi)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız