Güncel

"Selvi ve Nursel öğretmen serbest bırakılsın"

Bakırköy Özgürlük meydanında yapılan basın açıklamasında, KHK’ le işlerinden ihraç edilen KESK EğitimSen üyesi Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat öğretmenler derhal serbest bırakılsın denildi.

15 Nisan 2019 Saat: 09:35
"Selvi ve Nursel öğretmen serbest bırakılsın"
"Selvi ve Nursel öğretmen serbest bırakılsın"

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-Bakırköy Özgürlük meydanında yapılan basın açıklamasında, ailesi, arkadaşları ve meslekdaşları Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen KESK Eğitim-Sen üyesi Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat öğretmenler derhal serbest bırakılsın denildi.

Açıklamada şu görüşler dile getirildi:

Türkiye’de temel insan haklarının,hukukun,adaletinçiğnendiği,yüz binlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği çalışma hakkının gasp edildiği,seçilenlerin kazanılmış haklarının tanınmadığı,halkın iradesinin yok sayıldığı,tecrit politikaların yaşamın her alanında hüküm sürdüğü bir ülkede direnmek en meşru haktır.

Nursel ve Selvi öğretmende bu haklarını kullanıyor.

Haksız hukuksuz ihraç edilen Selvi ve Nursel öğretmen direnme iradesi göstererek işine,ekmeğine,onuruna sahip çıktıkları için tutuklular.İşini geri istemek,haksız hukuksuz yapılan ihraçlara karşı direnmek,onuruna sahip çıkmak,emeğini,alın terini savunmak suç değildir.

Ülkemizde yaşanan bu uygulamaları kamuoyuyla paylaşmak,siyasal iktidara baskı yapmak için basın açıklaması yapmak,oturma eylemi yapmak suç değildir.Demokratik bir haktır.

Asıl suç;işine,ekmeğine,onuruna sahip çıkmak için anayasal haklarını kullananları işkenceyle gözaltına almak,tutuklamaktır.

Arkadaşlarımıza Bakırköy Özgürlük Meydanı yasaklamıştır.Bırakın açıklama yapmayı bu alandan geçmeleri bile yasaklanmıştır.Haklı ve meşru taleplerin karşında kendilerini savunamayanlar seyahat hakkını bile gasp etmişlerdir.Bu karar tarihin kara sayfalarında ki yerini almıştır.

Arkadaşlarımıza Bakırköy Özgürlük meydanında yaptıkları eylemlerde onlarca kez gözaltına alınmış davalar açılmıştır.Açılan davaların hemen hemen tamamından beraat etmişlerdir.O zaman bu tutuklama niçin yapılmıştır?

Başta Yüksel direnişi olmak üzere,Düzcedirenişini,Bakırköy direnişini yok etmek,sokağı hak arayanlara kapatmaktır.Onlar haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan kamu emekçilerinin direniş sesidir.Bu sesi susturamayacaksınız. Bir an önce serbest bırakılmaları için bizler onların sesi olmaya devam edeceğiz.

İşini geri istemek suç değildir.

Selvi ve Nursel öğretmen yalnız değildir.

Selvi ve Nursel öğretmen serbest bırakılsın.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız