Güncel

Sendika ve meslek örgütlerinden ortak açıklama: TTB susturulamaz

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararına sendika ve meslek örgütleri tepki gösterdi.

2 Aralık 2023 Saat: 00:23
Sendika ve meslek örgütlerinden ortak açıklama: TTB susturulamaz
Sendika ve meslek örgütlerinden ortak açıklama: TTB susturulamaz

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması kararına Ankara'daki sendika ve meslek örgütleri tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamada, "TTB susturulamaz" denildi. Dün verilen mahkeme kararının ardından TTB merkezinde başlayan nöbet eylemine katılım çağrısında bulunuldu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararına sendika ve meslek örgütleri tepki gösterdi.

Ankara Tabip Odası'nda düzenlenen ortak basın toplantısına DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Dişhekimleri Odası yöneticileri katıldı.

BAYTEMÜR: KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR
Ortak mücadele vurgusu yapılan açıklamada konuşan Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, TTB'nin 12 döneminde kısa bir süre kapalı kaldığını hatırlatarak, darbe döneminde dahi görülmeyecek şekilde bir baskı dönemini yaşadıklarını söyledi. TTB'nin anayasal bir kurum olduğunu, kendi yasası, sesiç sistemi ve organları olduğunu hatırlatan Baytemür, "Türk Tabipleri Birliği'nin bu özel yapısı yargı eliyle başka bir aşamaya getirilmiştir. İlk defa Merkez Konseyi üyeleri somut bir gerekçe olmadan maalesef görevden alınmışlardır. Bizim için bu karar yok hükmündedir" diye konuştu.

'12 EYLÜL'ÜN VESAYETÇİ ANLAYIŞI DEVAM EDİYOR'
Sendika ve meslek örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, kararın, iktidarın yargı kurumları üzerindeki hakimiyetinin, hukuksuzluğun, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerine karşı tahammülsüzlüğün açık göstergesi olduğunu söyledi Coşkun, "Hekimler tarafından seçilmiş Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararı ile 12 Eylül zihniyetinin vesayetçi anlayışının devam ettiği bir kez daha görüldü" dedi.

TTB'nin tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Coşkun, "Halkın sağlığı, hekimlerin hakları, toplum yararı için kılını kıpırdatmayanların TTB'nin ve meslek örgütlerinin yasaları için; gelecekleri için tek bir söz etmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

ÖKTEN'TEN ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, görevlerinin başında olduklarını vurguladı; "Bu karar aynı zamanda demokratik bir seçimle gelmiş Türk Tabipleri Birliği'nin örgüt yapısına karşı iktidar ve yargının oluşturduğu bir sivil darbedir" değerlendirmesinde bulundu.

Kararın tüm meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerine yönelik tehdit içerdiğine dikkat çeken Ökten, "Bir süre sonra sıra onlara da gelecektir. Bu nedenle dayanışma ve mücadele oldukça önemlidir" dedi. TTB Merkez Konseyi'nin tüm odalarıyla birlikte meslek etiğinden sapmadan, hiçbir taviz vermeden toplum sağlığı, meslektaşları ve tüm sağlık emekçilerinin hakları için doğruları savunmaya, mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Ökten, "Türk Tabipleri Birliği bugüne kadar birçok kez baskıya uğramış iktidarların hedefi konumuna gelmiştir, susmamıştır. Dün de susmamıştır, bugün de susmayacak, gelecekte de susmayacaktır" diye konuştu.

GÖRGÜN: ADALETE YAPILMIŞ SALDIRI
DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, TTB ve diğer meslek örgütlerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi, "TTB organları çalışıyorsa Türk Tabipleri Birliği'nin görev organları dışında başka bir organa görev düşmemektedir. Bu karar aynı zamanda Türkiye'de adalete ve adaletin birikimlerine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

ER: TTB'NİN YANINDAYIZ 
Seçme ve seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Serkan Er, hukukun araçsallaştırılmasına karşı olduklarını söyledi, "Meslek örgütlerine müdahaleyi kabul etmiyoruz. Türk Tabipleri Birliği'nin yanındayız" diye ekledi.

ANGAY: DAYANIŞMA YAŞATIR
SES Ankara Şube Eşbaşkanı Mukaddes Angay da, "Türk Tabipleri Birliği'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu noktada dayanışma yaşatır diyoruz. Süreç boyunca arkadaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.

KORKMAZ: MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ
TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyit Ali Korkmaz, yargının siyasallaştığını, tek adam rejiminin ürünü olduğunu söyledi. TTB hakkındaki kararla meslek örgütlerinin hizaya çekilmeye çalışıldığını belirten Korkmaz, "Bu ülkeye hizmet vermesi gereken ve bu hizmeti de toplum yararını ön planda tutarak vermesi gereken doktorlar, mühendisler iktidarın yürüttüğü politikalar nedeniyle ülkeden gidiyorlar. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği olarak sonuna kadar mücadele etmeye ve bu mücadeleyi büyütmeye kararlıyız, devam edeceğiz" dedi.

NÖBET EYLEMİNE KATILIM ÇAĞRISI
Konuşmaların sonunda Dr. Muharrem Baytemür Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin halen görevine devam ettiğini ve TTB'de nöbet tutulduğunu hatırlatarak, dayanışma gösteren kişi ve kurumlara teşekkür etti, TTB'deki nöbete katılım çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız