Siyaset

Sendikacılara ‘katliam’ soruşturması

Ankara Katliamı’nı protesto eden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yöneticilerine “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

22 Ocak 2016 Saat: 22:39
Sendikacılara ‘katliam’ soruşturması
Sendikacılara ‘katliam’ soruşturması

Soruşturma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen emek ve meslek örgütü yöneticilerine CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da destek verdi.

Burada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Bu ülkenin tarihindeki en büyük katliamına yönelik Hükümetin politikasını bugün burada bir kez daha kınıyoruz. Hem katliamı kabul edip, ülke nezdinde yas ilan edeceksiniz hem de bu katliama karşı tepkisini dile getiren bizlere dava açacaksınız. Bu iki yüzlülüktür” dedi. Ankara Katliamı’na yönelik tepkilerin kriminalize edilmek istendiğini söyleyen Özgen, “Birçok istihbarat bilgisi olmasına rağmen katliamı engellemeyen bütün siyasi yetkililer, kurum yetkilileri ve kamu görevlileri bu suça ortaklık etmişlerdir. Hazımsızlık buradandır” diye konuştu. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise “Bu ülkeyi keyfince yönetmeye çalışan bir kişinin gündemi nedeniyle buradayız. ‘Alçaklar, zalimler, mert değil namertsin, kadın mı kız mı bilemediğim, İsrail dölü, aydın müsveddeleri, karanlıksınız’ şeklinde, birçoğunu söylemeye yüreğimin yetmediği bu ifadeler burada soruşturma açılan bizlere ait değil. Bu ifadeler bizlere, kendisine hakaret ettiğimiz iddiasıyla soruşturma açtıran kişiye ait. Bizlere açılan bu soruşturmalarla ülke rahata çıkacaksa buyurun bunu yapın. Ama bizler öldürenlerin meşru ölenlerin mağdurların suçlu sayıldığı bir hale izin vermeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız