Eğitim

Şener: Yandaş sendika öğretmenleri zorluyor

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, yeni ataması yapılan öğretmenlerin Eğitim-Bir-Sen tarafından üye olmaya zorlandığını iddia etti.

6 Mart 2016 Saat: 09:37
Şener: Yandaş sendika öğretmenleri zorluyor
Şener: Yandaş sendika öğretmenleri zorluyor

Eğitim İş Şube Başkanı Bilal Şener, dün, Eğitim-İş Şube binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Şener, 10 Şubat 2016 da 30 bin aday öğretmenin ataması yapıldığını ve hepsine başarılar dilediğini kaydetti. Şener, “Aday öğretmenlere adaylıklarını kaldırmak için getirilen sınav sistemini fırsat bilen yandaş sendika yöneticileri, aday öğretmenler üzerinde baskı oluşturmaya başlamışlardır. Yandaş sendika yöneticilerinin bu kadar rahat hareket etmelerinin nedeni nedir?

SINAVLARDA YARDIM SÖZÜ

Yandaş sendika yöneticileri, gittikleri okullarda aday öğretmenlere, ‘Bugüne kadar şu kadar kişi bize üye oldu siz olmayacak mısınız? Milli Eğitim’de çalışan müdürlerimizin çoğu bizim sendikaya üye, siz de üye olursanız rahat edersiniz. Sınavlarda size yardım ederiz. Çünkü; sınavlarda çıkacak olan soruların çoğunluğu bizim hazırladığımız çalışma kitabı sorularından çıkmaktadır’ gibi söylemlerde bulunarak üye yapmaya çalışmaktadırlar. Yandaş sendika yöneticileri, aday öğretmenleri okul müdürünün odasına tek tek veya toplu çağırarak üye çalışması yapmaktadırlar” iddialarında bulundu.

HER TÜRLÜ BASKIYI BİZE BİLDİRİN

Şener konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Eğitim İş olarak öğretmenlerin ve aday öğretmenlerin baskıyla, tehditle ve telkinle sendikaya üye yapılmasını kınıyoruz. Eğitim iş her türlü haksızlık ve hukuksuzlukta öğretmenlerimizin ve aday öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edecektir. Gerek Kocaeli merkezde, gerekse  ilçelerimizde her türlü baskıyı  her yanlışı medya aracılığı ile kamuoyuyla  paylaşacağımızı, yapılanların takipçisi olacağımızı buradan ilgililere ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız