Güncel

Senkromeç fabrikası işçileri üretimi durdurdu

İzmir Çiğli'de bulunan Senkromeç’te yeni işten çıkarmaların yaşanması ve maaşların yatırılmaması üzerine işçiler üretimi durdurdu.

18 Ocak 2017 Saat: 22:49
Senkromeç fabrikası işçileri üretimi durdurdu
Senkromeç fabrikası işçileri üretimi durdurdu

İzmir’in Çiğli ilçesindeki organize sanayi bölgesinde kurulu olan ve Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şubesi’nin örgütlü olduğu, dişli ve senkromeç üretimiyle tanınan İzmir Senkromeç Fabrikası'nda  işçi kıyımı sürüyor. Son olarak bugün 33 işçinin işine daha son verildi. 

İşçilerin ücretlerin ödenmemesi, ham madde temininde yaşanan sıkıntılar, üretim için gerekli diğer maddelerin tedarik edilmesinde yaşanan problemler nedeniyle üretimin geçtiğimiz yılın 13 Mayıs tarihinde üretimin durduğu fabrika 22 Eylül tarihinde 52 işçinin işine son vererek üretime yeniden başlamıştı ancak fabrikanın içinde bulunduğu ekonomik kriz sürüyor. 

Son olarak 33 kişinin işine son verilmesi ve maaşların yatırılmaması üzerine fabrikanın 4-12 vardiyasında çalışan işçiler, sendikanın şube yöneticilerinin de gelmesiyle birlikte üretimi durdurdu. İşçilerin, fabrika içindeki bekleyişleri sürüyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız