Güncel

Şenoğlu ve Çiçek Otlu ile birlikte 17 kişi tutuklandı

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP önceki dönem Genel Başkanı Çiçek Otlu ile birlikte 17 kişinin tutuklanmasına kaçma ve delil karartma şüphesi gerekçe gösterildi. Avukatlar, tutuklama gerekçesinin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti.

11 Eylül 2020 Saat: 23:30
Şenoğlu ve Çiçek Otlu ile birlikte 17 kişi tutuklandı
Şenoğlu ve Çiçek Otlu ile birlikte 17 kişi tutuklandı

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP önceki dönem Genel Başkanı Çiçek Otlu ile birlikte 17 kişi tutuklandı. 

İstanbul Savcılığı Eylül 2020 tarihli bir soruşturma başlatarak HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve SKM MYK üyesi Çiçek Otlu'nun da aralarında olduğu çok sayı kişi hakkında gözaltı kararı çıkartmıştı. 7 Eylül akşam saatlerinden itibaren bir çok kentte 17 kişi gözaltına alınmıştı. Sosyalistlere yönelik hukuksuzluk avukatlarının savunma hakkının elinden alınmasıyla devam etmişti. Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerine katılması yasaklandı. 

Bugün adliye işlemleri için İstanbul Adliyesi'ne getirilen 17 kişi, soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle iki ayrı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İki ayrı mahkemede yapılan sorgu işlemleri ardından 17 kişi tutuklandı.

Tutuklananların isimleri şöyle: 

SKM MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP PM üyeleri Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap, Gözde Sivaslıoğlu, Beren Atıcı, Mustafa Bozali, Taner Taş.

SİYASİ KİMLİKLERİ BİLİNEN KİŞİLER
Avukatların verdiği bilgiye göre bir itirafçının ifadesi nedeniyle İstanbul merkezli açılan bir soruşturma kapsamında 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

"Örgüte üye olduklarına dair kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle tutuklananlarının siyasi kimliklerinin ve çalışmalarının herkes tarafından bilindiğini kaydeden avukatlar, "İfadesine başvuramak yerine, evleri basılarak ve günlerce gözaltında tutarak böyle bir operasyonun konusu yapılması başlı başına bir problem" dedi.

'DEVAM EDEN DOSYALAR OLMASINA RAĞMEN İTİRAFÇININ İFADELERİ DELİL SAYILIYOR'
Avukatlar ETHA'ya şu bilgiyi verdi:

"Sedat Şenoğlu, HDK Eş Sözcüsü. Katıldığı cenaze törenleri suçlamaya konu yapıldı. Çiçek Otlu, ESP'nin bir önceki dönem eş genel başkanı. Diğer isimler de çeşitli dönemlerde siyasi çalışmaların içinde olmuş kişiler. Hakkında tutuklama kararı verilen pek çok sosyalistin benzer iddialarla daha önce açılmış davaları var. Yeni bir delil varsa bu dosyalara gönderilmeliydi. Haklarında aynı suçlamalardan davalar varken, böylesi bir operasyonla gözaltına alınıp tutuklanmaları hukuki değil. Bir itirafçının Erzurum Savcılığı'na verdiği ifadeleri gerekçe göstererek yeni bir soruşturma dosyası açılmış durumda. Tutuklama gerekçesi de kaçma ve delilleri karatma şüphesi. Pek çoğu siyasetçi ve kamuoyunda bilinen insanlar. Ama buna rağmen tutuklama kararı verildi."

'SAVUNMAYA YASAK GETİRİLDİ'
İtirafçı ifadelerinin hukuki dayanağı olmadığını belirten avukatlar, sosyalistlerin kendi avukatlarıyla bile görüştürülmediğine dikkat çekti. Avukatlara yönelik verilen kararın da savunmaya yönelik uzunca süredir devam eden hukuksuzluğun bir devamı olarak değerlendirdiklerini kaydettiler.

Kaynak: ETHA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız