Güncel

Serbest bırakılan Ermenekli işçiler: Hangi devlete güveneceğiz

Karaman Ermenek'te dün gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldı. Adliye önünde açıklama yapan işçiler "Biz hangi devlete güveneceğiz. Bizi coplayan devlete mi? Yoksa Hatem Özbey ve Fehmi Özbey'i koruyan devleti mi?" dedi.

27 Kasım 2020 Saat: 00:50
Serbest bırakılan Ermenekli işçiler: Hangi devlete güveneceğiz
Serbest bırakılan Ermenekli işçiler: Hangi devlete güveneceğiz

Karaman Ermenek'te 12 Ekim'den bu yana tazminat hakları için eylem Cenne ve Seba Maden Ocağı işçileri, yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmaması üzerine direnişlerinin 87. gününde Ankara'ya yürümek istedi. Güneyyurt Meydanı'ndan ablukaya alınan işçilere saldıran jandarma ve polis 10 işçiyi gözaltına aldı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin'in de aralarında olduğu 10 madenci adliyedeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ermenek Adliyesi önünde açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, hakları için Ankara'ya yapmak istedikleri yürüyüşün iki kez engellendiğini söyledi. Karaman Valisinin defalarca "bu sorunu çözeceğim" demesine rağmen sorunun çözülmediğini kaydeden Çetin, "Bu devlet geçtiğimiz pazartesi günü bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. Çünkü bize tek haksız diyen Özbey'lerin yönettiği devlet bize engel oldu. 10 arkadaşımızı haksız bir şekilde gözaltına aldı. Yine biz buradan sesleniyoruz. Biz maden işçisiyiz, biz haklıyız" diye belirtti.

'HANGİ DEVLETE GÜVENECEĞİZ'
Gözaltına alınan maden işçilerinden İbrahim Yılmaz, "Benim oğlum dün hastanede gözaltına alındı. Bir sorum var cevap bulamadım. Biz hangi devlete güveneceğiz. Bizi coplayan devlete mi? Yoksa Hatem Özbey ve Fehmi Özbey'i koruyan devleti mi?" diye sordu.

'ALIN TERİMİZİ İSTİYORUZ'
Gözaltına alınan işçilerden Barış Karagöz ise "88 gündür direnişimiz sürüyor. Kazanıncaya kadar da direnişimizi sürdüreceğiz. Haklarımızı alıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. Alınterimizi istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Haklarımızı versinler. Başka bir şey istemiyoruz. Özbey kanunlarıyla, coplarla. biber gazlarıyla üzerimize gelmesinler" diye tepki gösterdi.

Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız