Güncel

'Sermaye Galataport'u durdurarak şov yapıyor'

İSTANBUL - Survavior nedeniyle durdurulacak olan Galataport'ta bir araya gelen işçiler, "İşçilerin yaşamı için üretimi durdurmayanlar, bu sömürü ve ölüm mabedini şirin göstermek için çarkları durdurup, şov yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

15 Temmuz 2020 Saat: 07:54
Sermaye Galataportu durdurarak şov yapıyor
'Sermaye Galataport'u durdurarak şov yapıyor'

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, daha önce salgın döneminde çalışmaya devam etmesi ve Devrimci Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Temsilcisi Hasan Oğuz şantiyede çalışırken salgına yakalanıp hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen Galataport’un Survavior nedeniyle durdurulmasına Tophane’deki şantiye önünde yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi. “Galataport’ta işçilerin canı var. Hesap soracağız” pankartının açıldığı açıklamada sık sık, “Çarklar dönüyor işçiler ölüyor” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı.

Açıklamaya platform üyeleri, Dev Yapı-İş üyeleri, İnşaat-İş üyelerinin yanı sıra birçok yurttaş katıldı.

‘HASAN'IN ÇALIŞTIĞI YERDİ’

Açıklamada söz alan Dev Yapı-İş üyesi Osman Üney, Survavior isimli yarışmanın finali nedeniyle Galataport şantiyesine ara verileceğini anımsattı. Medya kuruluşlarında Galataport projesinin turizme yapacağı “katkılardan” dem vurulduğuna dikkati çeken Üney, yapılan haberlerin ardındaki bir noktanın gizli tutulduğuna işaret etti. Üney, onun da “Bu şantiye onlarca işçinin salgına rağmen çalışmak durumunda bırakıldığı ve yaşamını yitiren Hasan Oğuz’un çalıştığı yerdir” dedi.

‘ŞOV YAPILIYOR’

“Hasan, işçi yaşamını sermayenin karından değersiz gören sömürü düzeninin on binlerce kurbanından sadece biriydi” diyen Üney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Simdi Hasanın çalıştığı, alın teri döktüğü ve yaşamını kaybettiği ayrıca yüzlerce işçinin ekmek parası uğruna yaşamını tehlikeye attığı o şantiyede, o sömürü ve ölüm mabedinde sermaye sahipleri şov yapıyor. İşçilerin yaşamı için üretimi durdurmayanlar çarklar dönmeli diyenler bu sömürü ve ölüm mabedini şirin göstermek için çarkları durduruyorlar.”

‘KAN VE CAN İZLERİ'

Galataport inşaatıyla birlikte İstanbul’un tarihi ve doğa güzelliklerinin zenginlerin karı için yok edildiğini vurgulayan Üney, “Kölelerin cesetleri üzerine inşa edilen piramitler gibi Galataport’ta turizm hamlesinin anıt olarak cilalıyorlar. Ama biz isçiler, burayı sermayenin işçi yaşamından daha değerli görüldüğünün bir anıt olarak zihinlerimize kazıdık. Ve o cilanın altındaki kan ve can izlerini unutmayacağımızı unutturmayacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Hasan’ın ve bu sömürü çarkının içinde öğütülen tüm işçilerin hesabını soracak ve bu sömürü ve ölüm mabetlerini yıkacağız” diye konuştu.

 Açıklama alkış ve atılan sloganlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız