Güncel

SES Ankara Şubesi: Biz kazanacağız, geri döneceğiz

SES Ankara Şubesi, OHAL KHK Komisyonu'nun lağvedilmesini ve ihraç edilen tüm emekçilerin tüm haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesini istedi.

17 Kasım 2020 Saat: 23:02
SES Ankara Şubesi: Biz kazanacağız, geri döneceğiz
SES Ankara Şubesi: Biz kazanacağız, geri döneceğiz

SES, tutuklu üyeleri Mahmut Konuk'un sağlık durumunu iyi olmadığına da dikkat çekti, serbest bırakılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, KHK ile ihraç edilen ve sağlık durumu iyi olmayan üyeleri Mahmut Konuk'un tutuksuz yargılanması için yapılan başvurunun reddedilmesi ve ihraçlara ilişkin açıklama yaptı. 

Şube binasında yapılan açıklamaya Konuk'un avukatı Evin Konuk ile şube avukatları katıldı. 

Açıklama yapan Yüksel Delice, "İnsanlığa dair temel değerleri kendi kişilik ve siyasal yapılarında eritmiş olduklarından tıpkı 12 Eylül, tıpkı 28 Şubat generalleri gibi kurdukları düzenin bin yıl süreceğini sanmaktadırlar" diyerek, iktidar ve atanan OHAL Komisyonu üyelerinin tüm yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken vereceğini söyledi. Aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın hakları ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkum edildiğini söyleyen Delice, bunun bir insanlık suçu olduğunu söyledi. 

OHAL'in ardından KESK'e bağlı sendikalara üye olan binlerce emekçinin ihraç edildiğini hatırlatan Delice, "Komisyon ve idare mahkemeleri eliyle süreci uzatma bir şeyi değiştirmeyecektir; KESK'liler dün olduğu gibi bugün de iktidar politikalarına biat etmeyecek, boyun eğmeyecektir. Askıya çıkardıkları ekmekleri almayacak, ellerinden aldıkları ekmeğin mücadelesini vereceklerdir. Açlıkla terbiye etme politikaları karşılık bulmayacaktır" dedi.

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesini isteyen Delice, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesini istedi. Delice, bunu sağlayana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

'MAHMUT KONUK SERBEST BIRAKILSIN'
Sendikanın kurucularından ve iş yeri temsilcisi Mahmut Konuk'un, ihraçlara karşı verdiği mücadele sonucunda tutuklandığını hatırlatan Delice, Konuk'un sağlık sorunları nedeniyle avukatların yaptığı tutuksuz yargılanma talebinin reddedildiğini bildirdi. Hacettepe Üniversitesi tarafından Mahmut Konuk'un sağlık durumuna ilişkin verilen görüş yazısında çok sayıda sağlık sorununun olduğunun ortaya konulduğunu söyledi, Konuk'un serbest bırakılmasını istedi.

Konuk'un avukatları da dava sürecine ilişkin bilgi verdi, serbest bırakılmasını istedi.

Kaynak: Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız