Güncel

SES:“Bilim insanlarını rahat bırakın. Ahmet Saltık yalnız değildir!”

SES, salgın sürecinde bilim insanı sorumluluğu ile eleştir ve görüşlerini açıkladığı için baskılara maruz kaldığını ifade ederek, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık’a yönelik kampanya dikkat çekti.

15 Nisan 2020 Saat: 00:50
SES:“Bilim insanlarını rahat bırakın. Ahmet Saltık yalnız değildir!”
SES:“Bilim insanlarını rahat bırakın. Ahmet Saltık yalnız değildir!”

NECDET ÖZSAYGIN


Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası(SES),  salgın sürecinde bilim insanı sorumluluğu ile eleştir ve görüşlerini açıkladığı için baskılara maruz kaldığını ifade ederek,  Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık’a yönelik kampanya dikkat çekti. SES ‘Saltık yalnız değildir’dedi.

SES tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Covid-19 salgını boyunca değişmeyenlerden biri de iktidarın uygulamalarını eleştirenlere yönelik baskı ve saldırı yöntemleridir. Bugün bir benzeri Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a karşı yürütülüyor. Salgın sürecinin yönetimine dair tespitlerini bir bilim insanı sorumluluğu ile paylaşan Ahmet Saltık hedef gösterilmektedir.  İktidarın uygulamalarına övgüler dizmeyen her bilim insanına yapıldığı gibi Saltık'ın da sesinin kısılması istenilmektedir. Bilime saldırılar hiç bir devirde son bulmamıştır, ama bilim de hiç bir zaman susmamıştır. Salgında halka en büyük zarar çıkar uğruna gerçeklerin üstünü kapatmaya çalışmaktır.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak da; salgının ilk gününden itibaren sağlık alanında yapılması gerekenler, sağlık emekçilerinin korunması, halkın korunması, gereken önlemlerin alınması için uyarılarımızı yapıyor, mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.  

Halk sağlığı uzmanı Ahmet Saltık hocamızın da yalnız olmadığını, olmayacağını, dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Yaşamak, yaşatmak istiyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız