Güncel

SES: ‘Cezaevleri boşaltılmalı’

Türkiye’de giderek yayılan Kovid-19 salgınına dair alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu belirten SES İstanbul Şubeleri, atılması gereken adımları sıralarken, cezaevlerinin de ayrımsız boşaltılmasını istedi.

26 Mart 2020 Saat: 11:39
SES: ‘Cezaevleri boşaltılmalı’
SES: ‘Cezaevleri boşaltılmalı’

İSTANBUL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, tüm dünyayı etkisi altında alan koronavirüs (Kovd-19) salgınına ilişkin sosyal medya hesapları ve Skype üzerinden basın açıklaması yaptı. 

SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak tarafından yapılan açıklamada,

cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin durumuna da dikkat çekildi. 3 bin 100 çocuğun tek, 780 çocuğun ise anneleri ile birlikte cezaevlerinde kaldığına vurgulayan Kavak, salgın nedeniyle birçok ülkede cezaevlerinde ayrımsız tahliyeler başlatıldığına işaret ederek, “Türkiye’de iktidarın siyasi tutuklu ve hükümlüler dışındakileri kapsayacak bir çalışmayı hızlandırdığını açıklaması kabul edilemez” dedi.

Kavak, “Biliyoruz ki, son yıllarda çok sayıda muhalif gazeteci, akademisyen, aydın, milletvekili, belediye başkanı, avukat, öğrenci, sendika yöneticisi/üyesi 'terör soruşturması' adı altında tutuklanmıştır. Dolaysıyla cezaevlerinde öncelikle tutukluların hızla tahliyesi sağlanmalı; yaşam hakkı ve ifade özgürlüğü esas alınarak siyasi tutuklular, gazeteciler, yaşlılar, hasta mahkûmlar, çocuklar tahliye edilmeli, infazlar ertelenmelidir” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız