Güncel

SES Eş Genel Başkanları dahil 6 gözaltı

SES Eş Genel Başkanları ve 4 sendika üyesi sendika önünde KHK ve açığa almalarla ilgili açıklama yapmak isterken gözaltına alındı.

10 Kasım 2016 Saat: 14:45
SES Eş Genel Başkanları dahil 6 gözaltı
SES Eş Genel Başkanları dahil 6 gözaltı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 29 Ekim günü yayınlanan KHK ile ihraç edilen üyeleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacaktı. Açıklama öncesi sendika genel merkezinin etrafını saran polis SES üyelerinin binadan çıkmasına izin vermedi. Cop ve biber gazıyla saldıran polis, aralarında SES Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara’nın da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldılar.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan 460 üyesi ihraç edilen SES, bugün Bakanlık önünde yapacağı açıklama ile ihraç edilen üyelerinin görevlerine iadesini talep edecekti. Ancak basın açıklamasına dakikalar kala polis sendika genel merkezinin bulunduğu binanın önünü kapattı. Sendika yönetimi, yürüyüş yapmayı planlamadıklarını, Bakanlık önünde açıklama yapacaklarını söylemesine rağmen polis çıkışlara izin vermeyeceklerini söyledi. Önlüklerini de çıkarıp, teker teker Bakanlık önüne gitmek isteyen SES üyelerinin bu talebine olumsuz yanıt verildi. Ardından polis cop ve gaz kullanarak Genel Merkez önünde sağlıkçılara saldırdı. SES eş Genel Başkanı Gönül Erden ve İbrahim Kara, sendikanın Örgütlenme Sekreteri Fikret Çalağan ve Mali Sekreter Şinasi Dursun ile 2 sendika üyesi polislerce gözaltına alındı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız