Güncel

SES üyelerinin gözaltına alınmasına tepki

DİYARBAKIR - Batman'da SES üyelerinin açıklamasına yönelik gerçekleşen polis saldırısı Diyarbakır'da protesto edildi.

29 Mayıs 2020 Saat: 18:55
SES üyelerinin gözaltına alınmasına tepki
SES üyelerinin gözaltına alınmasına tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Batman Şubeler Platformu'nun Batman'da Sağlık Sosyal ve Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) üye 3 sağlık emekçisinin sürgün edilmesine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapmak istediği açıklamaya polisin saldırısı Diyarbakır'da protesto edildi. SES Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen açıklamaya sendika üyeleri katıldı.

‘HUKUKSUZ GÖZALTI’

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, koronavirüs (Kovid 19) sürecinde yaşamlarını tehlikeye atarak büyük bedeller ödeyen sağlık emekçilerinin sürgünle karşı karşıya bırakılmasının kasıtlı gerçekleştiğini belirtti. Sürgünlere ilişkin açıklama gerçekleştirmek isteyen emekçilerin keyfi ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını kaydeden Akşahin, anayasal güvence altına alınan açıklamalara dahi izin verilmediğini söyledi.

‘FAŞİZAN UYGULAMA’

Antidemokratik uygulamalar ile emekçilerin sindirilemeye çalışıldığına dikkat çeken Akşahin, "İktidar emekçilerin mücadele tarihinden bihaberdir. İktidarın gün geçtikçe faşizan boyutları aşan bu uygulamalarını kınıyoruz. Bir kez daha örgütlü mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız