Güncel

SES'ten Sağlık Bakanlığı bütçesine tepki

ANKARA - Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesine tepki gösteren SES Ankara Hukuk Sekreteri Sabiha Akdeniz, bütçenin toplum karşıtı olduğunu ifade etti.

18 Kasım 2020 Saat: 20:10
SESten Sağlık Bakanlığı bütçesine tepki
SES'ten Sağlık Bakanlığı bütçesine tepki
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesine kapsamında taleplerine ilişkin Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) bilgilendirme broşürü dağıtıp, açıklama yaptı. “Ranta değil, halka, emekçiye bütçe” pankartının açıldığı açıklamada konuşan SES Ankara Şube Hukuk Sekreteri Sabiha Akdeniz, “AKP döneminde, sağlık hizmetleri ile bütünlüklü olarak yürütülen; çevre, gıda, endüstriyel kirlilik, temiz su, sağlıklı beslenme gibi hizmetler reform adı altında sağlık hizmetlerinden koparılmıştır” diye belirtti. 
‘ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE KAYNAK YOK’ 
Sağlık Bakanlığı'nın 2021 bütçesinde salgına dair bir kalemin yer alamamasına tepki gösteren Akdeniz, üniversite hastanelerine kaynağın olmadığını söyledi. Akdeniz,"2021 bütçesinde sağlık sektörü yatırımlarına sadece 20.1 milyar ayrılmış olup bu rakamın 18.5 milyarı Sağlık Bakanlığı, 1.6 milyarı ise üniversiteler için ayrılmıştır. Personele de bütçeden kaynak yok: 2021 yılında personel giderlerinin Sağlık Bakanlığı bütçesindeki payı yüzde 40’a düşmüştür. Sağlıkta Dönüşüm Programı öncesi 2003 yılında bu oran yüzde 70’dir” dedi. 
‘TOPLUM KARŞITI BİR BÜTÇE’ 
Akdeniz 2021 sağlık bütçesinin utanç belgesi olduğunu da vurgu yaparak, “2021 bütçesi kurumsallaşmakta olan faşizmin bütçesidir. Sermayeye kaynak aktarmaya devam bütçesidir. Toplum karşıtı bir bütçedir. Halk sağlığı karşıtı bir bütçedir. Yükü emekçi halklara yıkan bir kamu finansmanı öngörmektedir” şeklinde konuştu. 
Akdeniz, devamında SES Genel Merkezi'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı önerileri okudu. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız