Dünya

Seul’da yüz binler başkanın istifası etmesi için eylem düzenledi

Güney Korenin başkenti Seulde yüz binler, Devlet Başkanı Park Geun-hye’i protesto etti. Miting, hükümet karşıtı 3 parti, sol örgütler ve kitle örgütleri tarafından düzenlendi. Eylemde Devlet Başkanı Park’ın yetkilerini kendi

13 Kasım 2016 Saat: 08:51
Seul’da yüz binler başkanın istifası etmesi için eylem düzenledi
Seul’da yüz binler başkanın istifası etmesi için eylem düzenledi

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yüz binler, Devlet Başkanı Park Geun-hye’i protesto etti.

Miting, hükümet karşıtı 3 parti, sol örgütler ve kitle örgütleri tarafından düzenlendi. Eylemde Devlet Başkanı Park’ın yetkilerini kendi çıkarları için kullanmasından dolayı tepkiler ve istifa talepleri dile getirildi. Devlet başkanının yakın arkadaşı olan Choi Soon-sil’in başkanla ilişkileri üzerinden kendi çıkarları lehine devlet kararlarını etkilediği iddia edildi.

Park birkaç kez toplum karşına çıkıp özür dileyerek benzer skandallarda kilit rol üstlenmiş olan devlet memurlarının görevine son verdi am bu, toplumun öfkesini dindiremedi.Yapılan anket ve araştımalarda ise Park'a olan desteğin ciddi şekilde azaldığı görülüyor.

Eylemlerde rol alan Demokrat Parti Lideri Choo Mi-ae attığı tweet'te ”Eğer Başkan Park halkın istek ve taleplerini görmezden gelmeye devam ederse Demokrat Parti olarak Park’ı başkanlıktan azletmek için tüm gücümüzle bir kampanya başlatacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız