Güncel

Sevk sırasında ağır hasta tutuklunun yaraları patladı!

İSTANBUL- Ağır hasta tutuklu Cemil İvrendi’nin durumuna dikkat çekilen “F Oturumu”nda, İvrendi'nin depremden sonra zorla sevk sırasında İvrendi’nin yaralarının patladığı ve kanamasının başladığı belirtildi.

18 Şubat 2023 Saat: 23:40
Sevk sırasında ağır hasta tutuklunun yaraları patladı!
Sevk sırasında ağır hasta tutuklunun yaraları patladı!
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için “F Oturumu”nun 569’uncu haftası nedeniyle dernek önünde açıklama yaptı. Eylemde, Mereş Türkoğlu 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan ve 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası Kırşehir S Tipi Cezaevi’ne sevk edilen hasta tutuklu Cemil İvrendi’nin durumuna dikkat çekildi. 
“Hasta mahpuslar serbest bırakılsın” pankartın açıldığı eylemde, sık sık, “İnsan haklarıyla insandır”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “Tedavi haktır engellenemez” ve “Cemil İvrendi serbest bırakılsın” sloganları atıldı. 
Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'RECEPOTER FERZENDE ELBI CIHAT OZDEMİR EMIN GURBA ZEMERHAN TENLI SUUD OZER MEHMET SELİM ATLI SERBESIN SIN SERBEST BIRAKILSIN FS SERBEST SERREST LSIN MUSA KARADAŞ SERBEST BIRAKILS 569.F OTURMASI HASTA MAHPUS CEMİL İVRENDİ SERBEST BIRAKILSIN İHD İST. ŞB. HAPISHANE KOMİSYONU' görseli olabilir
DEVLETİN ELİYLE FELAKETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ 
Açıklama yapan komisyon üyesi Hatice Onaran, deprem bölgesindeki hapishanelerde kalan tutuklulara ilişkin bilinmezliğin hala devam ettiğini belirterek, yetkililerden tatmin edici açıklama beklediklerini söyledi. İvrendir’in 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası zorla Kırşehir S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildiği bilgisini paylaşan Onaran, İvrendi’nin 29 yıllık hasta tutuklu olduğunu ve tedavisinin düzenli yapılması gerektiğini ifade etti. İvrendir’in “Kalp, Hipertansiyon, Yüksek Kolesterol, Astım ve Anal Fistül hastası” hastalıklarının olduğuna dikkat çeken Onaran, 2002 yılında yapılan açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçıkları değiştirildiği ve birer aylık periyotta düzenli tıbbi kontrol altında tutulmasına ve düzenli ilaç kullanmasına karar verildiğine dikkat çekti.
Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
 DÜZENLİ TEDAVİ ŞART  
 İvrendi’nin,  teşhis edilen Astım ve Hipertansiyon hastalığı nedeniyle de ayrıca düzenli tıbbi takip ve ilaç kullanması gerektiğini vurgulayan Onaran, “İvrendi’ye, 2007 yılında Anal Fistül hastalığı teşhisi de konulmuş, anal fistülün patlaması nedeniyle sürekli kanaması olmuştur. Devam eden bu kanamalar ve açılan yaranın tedavisi amacıyla 2008 yılında Erzurum’da, 2015 yılında Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nde, 2017 yılında Eskişehir Devlet Hastanesi’nde ve son olarak 18 Mayıs 2018'de Tarsus L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda iken tekrar ameliyat edildiği halde yarası halen kapanmamıştır” diyerek, uyardı.
Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir  
ZORLA SEVK NEDENİYLE KANAMA BAŞLADI 
Zorla sevk sırasında İvrendi’nin 9 saat boyunca oturmak zorunda kalması nedeni ile rahatsızlıklarının arttığını belirten Onaran, “Sevk sırasında yaraları yeniden patlamış, ağrı ve kanamaları şiddetlenmiştir. Yine bu sevk sırasında ne Cemil İvrendi’nin,  ne de diğer mahpusların özel eşyaları da dahil yanlarına hiçbir şey almalarına izin verilmemiş, mahpusun Kırşehir’e sevk edilmiş olduğuna dair bilgi hiçbir surette aile ile paylaşılmamıştır. İvrendi, 11 Şubat’ta ailesini arayarak sevk edildiğini ve nerede olduğunu bildirmiş, ailesi bu süre içerisinde günlerce ondan haber almaya çalışmıştır. Cemil İvrendi, ağır hastalıklara sahip bir mahpus olup düzenli tıbbi takip, tedavi ve bakıma ihtiyacı vardır. Tek başına hayatını idame ettirmesi mümkün değildir” diye tepki gösterdi.  
Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'KASIM KARATAŞ FARUK RÜZGAR SERBES BIRAY HASAN KAYMAZ ABDULKAHAR AKSOY JESIN SEMIRE DİREKÇİ SERBEST BIRAKILSIN BIRAKILSIN CERBEST BIRAKILSIN TEDAVİ HAKTIR EGELLENEM İST. ŞUB. HAPİSHANE KOM' görseli olabilir
SAĞLIK VE YAŞAM HAKKI TEHDİT ALTINDA 
İvrendi’nin tedavisinin yapılıp yapılmadığına dair herhangi bir bilgi de alamadıklarını aktaran Onaran,   İvrendi’nin hapiste tutulmasının, sağlık ve yaşam hakkına ağır tehdit oluşturduğunu, bu nedenle acilen serbest bırakılması gerektiğinin altını çizdi. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız