Güncel

'Sibel Balaç'ı sakat bırakmanıza izin vermeyeceğiz'

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) Aileleri, düzenledikleri basın toplantısında Sibel Balaç'ın R Tipi Hapishanesinde sakat bırakılmak istendiğini belirtti.

28 Mayıs 2023 Saat: 10:30
Sibel Balaçı sakat bırakmanıza izin vermeyeceğiz
'Sibel Balaç'ı sakat bırakmanıza izin vermeyeceğiz'

Ölüm orucu direnişçisi Sibel Balaç'ın 8 ayda 14 kişinin katledildiği Menemen R Tipi Hapishanesine götürülmek istendiğine dikkat çeken TAYAD'lı Aileler, "Biz de faşizme ve onun emrindeki tüm kurumlarına diyoruz ki, Sibel Balaç ölümü yenmiş bir ölüm orucu gazisidir. Zulme boyun eğmeyen bir iradeyi hastalık ve işkenceyle teslim alamazsınız" dedi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) Aileleri, düzenledikleri basın toplantısında Sibel Balaç'ın R Tipi Hapishanesinde sakat bırakılmak istendiğini belirtti. Toplantının gerçekleştiği salona, "Sibel Balaç Menemen R Tipi Hapishanesine gönderilmek isteniyor. Sibel Balaç'ı sakat bırakmanıza izin vermeyeceğiz. Sibel Balaç'a özgürlük" pankartı asıldı.

'HER HAPİSHANE BİR İŞKENCEDİR'
R Tipi'nin adını rehabilitasyondan aldığı belirtilen açıklamada, bu tip hapishanelere hasta tutsak ve hükümlülerin götürüldüğü, devletin tutsakları tedavi edeceğini iddia ettiği bu hapishanelerde giyimden beslenmeye, moralinden tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar birçok yükümlülüğü yerien getirmesi gerektiği belirtildi. "Fakat yönetim biçimi sürekli faşizm olan bir ülkede, elbette her hapishane bir işkencedir" denilen açıklamada, hapishanenin hangi tipte olduğunun bir önemi olmadığı söylendi.

'SİBEL BALAÇ'TA KALICI HASAR OLUŞMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEKTİR'
Sibel Balaç'ın "hasta" denilerek R Tipi'ne sevk edilmek istendiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Dışarıda tedavi hakkını elinden alan AKP, işkencehane olarak işleyen R Tiplerinde Sibel Balaç'ı 'tedavi' edecek öyle mi? Bu tam bir ikiyüzlülüktür, yalandır. Zulümdür, katliamdır ve işkencedir. Ölüm orucu gazisi Sibel Balaç'ın yaşadığı rahatsızlıklar; nöropatik ağrılar, sinir hasarı, denge problemleri, kasılma nöbetleri, ayak parmaklarında hissizlik gibi daha birçok sağlık sorunu yaşamaktadır. Sibel Balaç ve bunlardan kaynaklı kalıcı hasar oluşma ihtimali çok yüksektir. Sağlık durumunu faşizm de çok iyi bilmektedir. Buna rağmen dışarıda tedavi süreci devam ederken, ATK 'hapishanede kalmaya elverişli' raporu verdirerek tutuklattı."

'İRADEYİ İŞKENCEYLE TESLİM ALAMAZSINIZ'
Menemen R Tipi Hapishanesinde 8 ayda 14 tutsağın katledildiğine ve Balaç'ın buraya götürülmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Çünkü katledemedikleri Sibel Balaç'ı R Tipinde sakat bırakmak istiyorlar. Sibel Balaç'ın sağlık sorunlarından kaynaklı Menemen R Tipi Hapishanesine sevk etmek istiyor AKP. Biz de faşizme ve onun emrindeki tüm kurumlarına diyoruz ki, Sibel Balaç ölümü yenmiş bir ölüm orucu gazisidir. Zulme boyun eğmeyen bir iradeyi hastalık ve işkenceyle teslim alamazsınız" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız