Yaşam

Side eski belediye başkanı yaşamını yitirdi

Defne otellerinin sahibi Turgut Şen, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

9 Şubat 2016 Saat: 22:09
Side eski belediye başkanı yaşamını yitirdi
Side eski belediye başkanı yaşamını yitirdi

NHA/ Manavgat

Antalya’ın Manavgat ilçesi  Side mahallesinin köyden beldeye dönüşmeden önceki 25 yılında muhtar olarak görev yaptıktan sonra belde olmasının ardından 2 dönem belediye başkanı olan ve bölgenin sevilen kişilerinden, Defne otellerinin sahibi  Turgut  Şen, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Dün gece Side Özel Bilgi Hastanesinde hayata gözlerini yuman Turgut Şen’in cenazesinin yarın öğle namazının ardından Side Mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

TURGUN ŞEN KİMDİR?

1935 yılında Side’de dünyaya gelen Turgut Şen, ticaret hayatına Side’de çiftçilik ve bakkallık yaparak başladı. Daha sonra turizmin başladığı ilk yıllarda pansiyonculuk ardından da bugün oteller zincirine dönüşen turizm komplekslerinin ilk temel taşı olan Side içerisindeki Kleopatra Oteli işletmeye başladı. Çocuklarıyla birlikte Defne Otelleri ve Oxid disko Turgut Şen’in bölge turizmine kazandırdığı tesisler oldu.

Turizmci-işadamı ve yöneticiliğinin yanında hayırsever bir kişiliği olan Turgut Şen Side’de önce Kemer Fatma Turgut Sen İlkokulu ardından da yine aynı isimle Anadolu Lisesi’ni yaptırarak  Milli Eğitime verdi. Şen 3’ü erkek çocuk 9 torun sahibiydi.

NHA/ MANAVGAT

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız