Güncel

Silivri’deki siyasi tutuklulardan yemek almama eylemi

STANBUL - Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklular yaşadıkları hak ihlallerini protesto etmek için yemek almama eylemi başlattı.

15 Haziran 2020 Saat: 23:56
Silivri’deki siyasi tutuklulardan yemek almama eylemi
Silivri’deki siyasi tutuklulardan yemek almama eylemi
Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklular, koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçe gösterilerek açık görüş, sohbet, atölye, spor ve ortak alan gibi haklarının kısıtlanması ve sağlık hakkına erişim konusunda yaşadıkları sorunları protesto etmek amacıyla yemek almama eylemi başlattı. Tutuklular  bugün başlatıp, iki gün boyunca sürecek bu eylemlerini aileleri aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.  
Cezaevinde kalan oğlu Ozan Habun Sümeli ile bugün telefonda görüşen Mehmet Naci Sümeli, oğlunun cezaevindeki hasta tutukluların sağlık hakkına erişemediğini, yine salgın gerekçesiyle ortak alan, spor, atölye, kütüphane gibi etkinliklere çıkarılmadıklarını ve kantin alışverişi yapamadıklarını anlattığını ifade etti. 
DUYARLILIK ÇAĞRISI  
Yaptıkları görüşmede oğlunun maruz kaldıkları bu hak ihlallerine ilişkin Adalet Bakanlığı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve uluslararası insan hakları örgütlerine dilekçeler gönderdiklerini aktardığını söyleyen baba Sümeli, demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan tutukluların herkesten elinden geleni yapmasını istediğini kaydetti.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız