Güncel

Silivri'de 'Basın Özgürlüğü Ödülü' töreni

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2015 yılı 'Basın Özgürlüğü' ödülüne layık Can Dündar' layık gördü..

9 Ocak 2016 Saat: 09:06
Silivri'de 'Basın Özgürlüğü Ödülü' töreni
Silivri'de 'Basın Özgürlüğü Ödülü' töreni

İzmir Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından bu yıl dördüncüsü verilen Basın Özgürlüğü Ödülü, dün Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İGC Başkanı Misket Dikmen, Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’a takdim etti.

Can Dündar’ın özgürlüğünün elinden alındığını belirten Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünya tarihinde bir özgürlük ödülünün cezaevi önünde verildiği ilk tören. Bu demokrasi ayıbıdır. İnsanların özgürlükleri kısıtlanarak ileri demokrasiye gidilemeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. İçerideki insanlar bugün özgürlükleri kısıtlanıyorsa bu özgürce düşündükleri ve dürüst oldukları için, doğru bir şekilde halkı bilgilendirdikleri içindir. Bir savaşı körüklemek, insanların katledilmesi veya bir insanın zorla hürriyetini elinden almak için değil burada çektikleri ceza. Özgürlükler adına ceza çekiyorlar. Umarım burada yaşanan, Türkiye’de yaşanan ilk ve son ödül töreni olur” dedi.

Ödülün ardından konuşan Dilek Dündar, Metin Göktepe’yi anarak başladığı konuşmada, “Türkiye’de yıllardır gazetecilerin halkı aydınlatma uğraşı cezalandırılıyor. Bedeller ödetiliyor. Ölüm ve hapishaneler arasında sıkıştırılmış hayatlar reva görülüyor. Metin Göktepe’yi bugün bizden ölüm ayırdı. Metin ne yapmıştı? Halka haber vermek için gazetecilik yapmıştı. Sevgili Can, seninle Türkiye derdik, sorunlar derdik hapishane ziyaretlerine giderdik. Cezaevi törenlerinde yakamızda sevdiğimiz aydınların resmi olurdu. Mahkeme salonlarında hâkimleri dinlerdik. Düzelecek derdik. Sonra hiçbir başarı cezasız kalmaz derdik. İşte sen cezaevindesin ama için ferah olsun. Ödüllerin hiç eksik olmuyor. Karşıyaka Belediyesi’nin 2015 Basın Özgürlüğü ödülünü senin adına alıyorum. Umudum hiç eksik olmuyor bu ülkeden” ifadelerini kullandı.

Can Dündar not gönderdi

Can Dündar da dışarıdaki ödül törenine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile not gönderdi. Dilek Dündar’ın okuduğunu notta Can Dündar şunları söyledi:

“Karşıyaka Belediyesi’nin basın özgürlüğü ödülünü cezaevinden almak, durumumuzu yeterince anlatıyor sanıyorum. Kara mizah değil acı mizah bu, ama bizi yıldıramadıklarının, susturamadıklarının da göstergesi. Ödülü bütün tutsak edilmiş gazeteciler adına alırken sadece medyaya değil tüm Türkiye’ye özgürlük diliyorum. Aramızdaki cezaevi bir gün gerçek suçluları ağırlayacak, buna inanıyorum. Bana bu çabamda büyük destek olan eşimin almasını bir hak teslimi olarak görüyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız