Kültür

Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülü Aslı Erdoğan’ın

Almanya’daki feminist dergi “Emma”, 2018 Yılı Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülünü Aslı Erdoğan’a verdi.

20 Aralık 2017 Saat: 11:51
Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülü Aslı Erdoğan’ın
Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülü Aslı Erdoğan’ın

Almanya’nın ünlü feminist kadın dergisi “Emma”, 2018 Yılı Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülüne bu yıl yazar Aslı Erdoğan‘ı layık gördü.

Derginin Köln kentindeki merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan “Türkiye’de özgürlüğün ikonu” diye nitelendirildi ve “savaşını sözcükler aracılığıyla veriyor” denildi.

Emma dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Alice Schwarzer, Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülünün seçici jüri üyeleri arasında yer alıyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre 2008 yılında hayata geçirilen ve bu yıl 11’incisi verilecek ödül, 5 bin Euro değerinde.

Ödül, 1908-1986 yılları arasında yaşamış olan Fransız yazar, filozof ve feminist Simone de Beauvoir’ın 110’uncu doğum gününün ertesi günü, 10 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek törenle Aslı Erdoğan’a takdim edilecek.

Eylül ayında ‘Barış Ödülü’ almıştı

Eylül ayında Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği ile Osnabrück Belediyesi’nin Erich-Maria-Remarque Barış Ödülü’nü, Ekim ayında da Leipzig Medya Özgürlüğü Ödülü’nü kazanan Aslı Erdoğan 2016 yılı Ağustos ayında tutuklanmış, yaklaşık 4,5 ay hapis yattıktan sonra Aralık ayında şartlı olarak tahliye edilmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız