Güncel

Sinbo ,Uzel Makine ve Haramiredere’de işçilere 24 Ekim miting çağrısı

24 Ekim’de İstanbul, Kartal meydanında emek ve emekten yana örgütlerin, sendika, dernek ve direnişçi işçilerin birlikte gerçekleştireceği İşçi ve Emekçi Mitingi için hazırlılar son hızı ile sürüyor.

15 Ekim 2021 Saat: 12:54
Sinbo ,Uzel Makine ve Haramiredere’de işçilere 24 Ekim miting çağrısı
Sinbo ,Uzel Makine ve Haramiredere’de işçilere 24 Ekim miting çağrısı

İşçi Emekçi Mitingi bileşenleri, İstanbul’da direnişlerine devam eden Uzel Makina ve Sinbo işçilerini ziyaret ederek, Haramidere Sanayi Metrobüs Çıkışında işçi ve emekçilere bildiriler dağıtarak 24 Ekim Kartal Mitingine davet etti.

24 Ekim’de Kartal’da düzenlenecek İşçi Emekçi Mitingi’nin çağrısı, fabrika, Pazar yerleri, cadde ve sokaklarda sürerken, İstanbul’daki direniş alanları da ziyaret edilerek hem destek sunuluyor hem de çağrılar yapılıyor.

İşçi Emekçi Mitingi Bileşenleri, Edirnekapı’da Uzel Makina fabrikasında tazminatları gasp edilen ve 14 yıldır haklarının peşini bırakmayan işçileri ziyaret ederek mitinge davet ettiler. Uzel Makina direnişçilerine de 24 Ekim’deki mitingin çağrısı yapılırken, Kartal’da işçi kürsüsü kurulacağı belirtilerek direnişçiler seslerini burada duyurmaya, işçi kürsüsünde taleplerini haykırmaya davet edildi.

Miting bileşenleri Uzel Makina direnişine yapılan ziyaret sonrasında bir ziyarette Sinbo fabrikası işçilerine gerçekleştirdi.

Direnişin 264. gününde Sinbo fabrikasının önünde TOMİS üyesi Dilbent Türker’in Kod-29’a karşı “insanca yaşama, güvenceli çalışma” mücadelesi devam ediyor. Ziyaret sırasında yapılan konuşmalarda Sinbo işçileri İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrıldı. Sinbo fabrikasının yanındaki şantiye alanında bulunan inşaat işçileri de eyleme yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Haremidere’de Sinbo fabrikası önünde miting bileşenleri adına yapılan konuşmalarda, “Bizler patronların müdürlerin şeflerin baskısına, işyerlerinde yaşanan tacize, sömürüye karşı bir araya gelerek bir miting düzenliyoruz. Bu miting işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, sizlerin mitingi. Herkesi 24 Ekim Pazar günü ‘Emeğimiz ve özgürlüğümüz için İşçi Mitingi’ne davet ediyoruz. Bu mitinge sizleri de bekliyoruz.” denildi.

TALEPLERİMİZİ BİRLİKTE HAYKIRALIM

Konuşmalarda mitingin talepleri hakkında da açıklamalarda bulunularak şöyle denildi:
‘Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi’ talebini yükselteceğiz. Bizler bu mitingde ‘Fabrikalarda kadın işçilere yönelik baskı, taciz son bulsun!’ talebini yükselteceğiz. ‘Taşeron çalışma yasaklansın’ talebini yükselteceğiz. Milyonlarca işçiyi açlığa mahkum eden ‘KHK’lar iptal edilsin’ çağrımızı yükselteceğiz. Bu mitingde ‘Güvenceli çalışmak istiyoruz’ çağrımızı yükselteceğiz. Gelin siz de bu mitingde sesimize ses katın, gelin bu mitingde gücümüzü gösterelim. Taleplerimizi birlikte haykıralım. Sinbo’da yaşanan kölece çalışma koşullarına karşı sendikalı olalım. Güçlü olalım arkadaşlar.”

Öte yandan, Esenyurt, Haramidere Sanayi Metro çıkışında vatandaşlara bildiriler dağıtılırken, yapılan anonslarla da mitingin talepleri anlatılarak Kartal Meydanı’na davet edildi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız