Güncel

Sinema Sektörü’nden ortak açıklama: Antalya Film Festivali’ne katılmıyoruz!

Sinema sektörünü oluşturan kurum ve kuruluşlar, ulusal yarışmalar geri dönene kadar Antalya Film Festivali'ne katılmayacaklarını bildiren bir açıklama yayınladı.

3 Ağustos 2018 Saat: 00:47
Sinema Sektörü’nden ortak açıklama: Antalya Film Festivali’ne katılmıyoruz!
Sinema Sektörü’nden ortak açıklama: Antalya Film Festivali’ne katılmıyoruz!

Türkiye’de sinema sektörünü oluşturan kurum, kuruluş ve sinema emekçileri ortak bir açıklama yayımlayarak, “Ulusal yarışmalar geri dönene kadar Antalya Film Festivali’ne katılmıyoruz” dedi.

Yerli ve yabancı kamuoyunu festivale katılmamaya davet ediyoruz

Sinemacılar, Türkiye’nin en prestijli film festivali olarak kabul edilen Antalya Film Festivali’ne katılmama gerekçelerini yazdıkları açıklamada, ulusal yarışma bölümlerinin kaldırılmasını kabul edemeyeceklerini belirtirken, ulusal ve ulusları katılımcılara da festivale gitmeme çağrısında bulundu.

Resmi Twitter'da görüntüle

Oyuncular Sendikası@oyuncusendika
Türkiye sinema sektörünü oluşturan kurum ve kuruluşlardan, tüm sinema emekçilerine, sanatçılarına ve kamuoyuna ortak açıklamamızdır; "ULUSAL YARIŞMALAR GERİ DÖNENE KADAR ANTALYA FİLM FESTİVALİ'NE KATILMIYORUZ"
Ne olmuştu?

Her sene tartışmalara konu olan festivaldeki ulusal yarışma kategorisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından kaldırılmış, festival direktörü değiştirilmişti. Karar, sinemacılar tarafından eleştirilirken; bu kararla festivalin sanatsal içeriğinin zayıflatılacağı vurgulanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız