Güncel

Sinop'ta 5 bin kişi Nükleer Santrala karşı yürüdü

Nükleer Santral Karşıtı Platformun çağrısıyla Sinop’ta, ‘Sinop Nükleer Santral İstemiyor’ mitingi düzenlendi.

22 Nisan 2017 Saat: 14:51
Sinop'ta 5 bin kişi Nükleer Santrala karşı yürüdü
Sinop'ta 5 bin kişi Nükleer Santrala karşı yürüdü

Nükleer Santral Karşıtı Platformun çağrısıyla Sinop’ta, ‘Sinop Nükleer Santral İstemiyor’ mitingi düzenlendi. Sinop Eeski otogar önünde buluşan yaklaşık 5 bin kişi sloganlarla mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. 

Mitinge CHP, EMEP, SYKP, ESP, Sinop Barosu, Halkevleri,  Samsun Devrimci 78’liler Derneği, Haziran Hareketi, İstanbul Demokrat Sinoplu Dernekleri Platformu, ADD, ÇYDD, Greenpeace, Küçükçekmece Sinoplular Derneği, Samsun Hayır Buluşması ve çok sayıda derenek katıldı.

Mitingde vatandaşlar ‘Nükleere karşı omuz omuza’, ‘Susma haykır nükleere hayır.”, ‘Nükleer santral ölüm demektir’, ‘Hayır daha bitmedi yeni başlıyor.’ sloganları attı. 

 Sinop Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Murat Şahin yaptığı konuşmada,  "Çernobil ve birçok yıkıcı kazalara rağmen Sinop'ta nükleerde ısrar ediliyor. Nükleer hem çok tehlikeli hem pahalı, hem dışa bağımlı enerjidir. Ülkemizin buna ihtiyacı yoktur. Nükleer santrale izin vermeyeceğiz” dedi. 

Mitingde TMMOB,Şehir Plancıları Odası ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform Derneği temsilcileri de konuşmalar yaptılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız