Güncel

Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, onanan cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi.

6 Aralık 2018 Saat: 14:13
Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi
Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, onanan cezasının infazı için Kocaeli'de bulunan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine girdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası kesinleşen Önder, Kocaeli Adliyesine gelerek İnfaz Savcılığında işlemlerini yaptırdı. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası kesinleşen Önder, Kocaeli Adliyesi'ne gelerek İnfaz Savcılığı'nda işlemlerini yaptırdı.

Daha sonra beraberindekilerle araca binen Önder, Kandıra'daki 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti.

Önder, girişte gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasından olduğunu belirterek, "Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Bütün dostlara selam. Barış ve demokrasi kazanacak" dedi. Açıklamasının ardından Önder, cezaevine giriş yaptı.

Bu arada, Önder'in yasal cezai indirimler uygulanmak suretiyle cezaevinde geçireceği süre dikkate alındığında, koşullu salıverilme tarihinin 19 Temmuz 2021, hak ederek tahliye tarihinin ise 3 Haziran 2022 olduğu belirtildi.

Sırrı Süreyya Önder, Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Barış ve demokrasi kazanacak dedi.
© AA / TAHİR TURAN EROĞLU
Sırrı Süreyya Önder, "Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Barış ve demokrasi kazanacak" dedi.

3 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmada 7 Eylül'de açıkladığı kararında, Selahattin Demirtaş'ı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder'i de aynı suçtan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Demirtaş ve Önder'in avukatları cezaya itiraz etmiş, dava dosyası incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne gönderilmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemece 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a verilen 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Önder'e verilen 3 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Oy birliği ile alınan karar doğrultusunda sanıklar Demirtaş ve Önder'in cezaları kesinleşmişti.

Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder hakkında yerel mahkemece kurulan hükümde usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı, bu nedenle sanıkların avukatlarınca yapılan istinaf başvurularının esastan reddine karar verildiği belirtilmiş ve Demirtaş ile Önder'in cezaları kesinleşmişti. 

Kaynak:Sputnık

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız