Güncel

Şişhane’den seslendiler: Kayyuma son, tutsaklara özgürlük

Hakkari'deki kayyum darbesi İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Şişhane'de protesto edildi.

8 Haziran 2024 Saat: 20:48
Şişhane’den seslendiler: Kayyuma son, tutsaklara özgürlük
Şişhane’den seslendiler: Kayyuma son, tutsaklara özgürlük

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Şişhane meydanında kayyum gasbına ilişkin yapılan eylemde, 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilgisinden ders almayan iktidarın halkın iradesini tanımamaya devam ettiği kaydedildi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, darbeye karşı yan yana gelme zamanı olduğunu vurguladı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hüseyin Tosu, İstanbul Şişhane'de kayyum darbesine karşı yapılan eylemde tüm ezilenlerin iktidarın baskı ve hukuksuzluklarına karşı birleşik mücadeleye çağırdı.

"Hepsini Alacağız" platformundan Berkay Ustabaş; İstanbul'da yapılan eylemde direnerek Taksim'i de, Hakkari'yi de, 1 Mayıs tutsaklarını geri alacaklarını söyledi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Şişhane'de yaptığı açıklamanın ardından birçok kentte süren adalet nöbetlerine destek amacıyla oturma eylemine geçildi.

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk de yaptığı konuşmada, "Bu devlet kendi halkına karşı savaş açmış bir durumdadır, bu durumda güvenebileceğim tek güç mücadelemizdir. Kayyumlar gidecek eşitlik kazanacak, kardeşlik kazanacak!"dedi.

Kayyum darbesine karşı İstanbul Şişhane meydanında yapılan nöbet eylemi alkış, zılgıt ve erbaneler eşliğinde hep birlikte söylenen Serhıldan Jiyane ile sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız